Scijentolozi u borbi s koronavirusom: Napravili privatne bunkere u tajnoj bazi

Kako se pandemija sve brže širi svijetom, govori se kako vodeći članovi scijentološke zajednice, u koju spadaju i slavni holivudski glumci, i nisu u potpunosti pripremljeni za sve ono što slijedi.

scien1

Njihove baze širom svijeta navodno uopšte nisu spremne da se suoče s krizom, iako njihov vođa, David Miscavige smatra da je virus napravio nepotrebnu histeriju, te pokušava i dalje dijeliti svoju vjeru baš kao i do sada.

Širenje koronavirusa itekako bi moglo naškoditi članovima Scijentološke crkve koji se i dalje trude živjeti normalno. Naime, problem je što članovi zajednice, od kojih je velika većina starije životne dobi, živi i dalje u zgradama Scijentološke crkve, u kojima je nemoguće socijalno se distancirati.

Miscavige je ranije izjavio kako je politika scijentologije da se ljudi koji su bolesni izoliraju i nemaju nikakav kontakt s drugima. Isto je tako otkrio i kako se svim zaposlenicima, ali i vjernicima koji redovno dolaze u baze crkve svakoga dana mjeri temperatura, a za sve koji žele poduzeti mjere predostrožnosti dostupne su zaštitne maske za lica i rukavice.

“Kraj svijeta”

Glavna baza, ona u Clearwateru na Floridi, poznata i kao “Flag Land Base”, nalazi se zapravo u središtu pandemije, a da stanje nije niti najmanje bezazleno govori i podatak da su čelnici države Floride naredili samoizolaciju za sve stanovnike u trajanju od 30 dana i koja je započela 2. aprila.

Članove scijentološke zajednice to niti najmanje ne brine. Kako je vidljivo na fotografijama i video snimkama koje je objavio “Daily Mail”, članovi crkve Sea Org niti ne pokušavaju držati razmak jedno između drugoga.

Iako su se scijentolozi već godinama pripremali za “kraj svijeta”, po svemu je itekako jasno i očito da su mislili kako će doći do nuklearne katastrofe, a ne bakteriološke kataklizme. Tako su tokom 80-ih godina prošlog stoljeća potrošili milione dolara da izgrade bazu Trementinu, u dijelu pustinje Novog Meksika, a oni koji su boravili tamo opisuju je kao svemirsku katedralu koja je izgrađena tako da joj jednu stranu “pridržava” planina.

U blizini se nalaze i tajni tuneli uvučeni stotinama metara duboko u stijenu s podzemnim plafonima na kojima su ispisane riječi L. Rona Hubbarda, osnivača scijentologije, a dva velika masivna kruga uklesana u zemlju s dijamantnim obrisima navodno predstavljaju buduće generacije scijentologa koji se vraćaju iz svemira nakon što nuklearna katastrofa uništi ljudsku rasu.

Baza “Twin Peaks” smještena je duboko u planinama San Bernadino, istočno od Los Angelesa, i zapravo je savršeno mjesto za sakrivanje u slučaju da koronavirus uništi civilizaciju. Izgrađena kako bi izdržala nuklearni holokaust, baza se nalazi u posebnim bunkerima odakle Tom Cruise i John Travolta mogu u svakom trenutku pobjeći ako stvari postanu uistinu loše, budući da tamo imaju i svoje privatne bunkere.

Izvor: bhdijaspora.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti