Ronaldo napušta Real, evo gdje će igrati slijedeće sezone

Agent Cristiana Ronalda, Jorge Mendes, stigao je u Madrid kako bi pregovarao sa prvim čovjekom Reala Florentinom Perezom oko budućnosti njegovog klijenta.

cr1

Mendes je naveo da se Cristiano neće javljati tokom Mundijala kako ne bi uticao na atmosferu u reprezentaciji. Uslovi su poznati, plata od oko 40 miliona eura sa bonusima, ali Perez toliko ne da.

Mendes je obavijestio upravu Real Madrida da je Manchester United zainteresovan da vrati Portugalca u svoje redove, ali problem je u klauzali koja iznosi 200 miliona eura. Perez je rekao da klub koji želi da dovede Ronalda mora isplatiti taj novac i pustit će ga.

Manchester Realu neće ponuditi više od 140 miliona dolara. Htjeli su da u transfer uključe i Paula Pogbu, ali Kraljevima nije potreban igrač profila kakav je Pogba.

Poznato je i to da Ronaldo ne simpatiše nešto naročito Florentina Pereza. Portugalac smatra da prvi čovjek kluba ima pogrešku politiku i način na koji ga vodi, te da je Zinedine Zidane upravo napustio poziciju šefa struke zato što mu se on petljao u politiku dovođenja igrača.

Izvor: sport.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti