Retriveri spasili život vlasnici nakon što je doživjela moždani udar (VIDEO)

Vjerni psi otrčali do komšinice

S90206-224751(1)(1)

Dva vjerna psa spasila su vlasnici život nakon što je pretrpjela moždani udar, tako što su otrčali do komšinice, koja je pozvala Hitnu pomoć čim je provjerila šta se događa.

Maureen Hatcher s Floride 3. decembra prošle godine doživjela je moždani udar kad se tuširala, a njeni labradori retriveri Bell i Sadie odmah su otrčali kod komšinice, što je snimila kamera na ulaznim vratima, a snimak se sads pojavio i na internetu.

– Slijedeće čega se sjećam je da sam sjela na pod i nisam se mogla pomaknuti. Rekla sam svojim psima: “Trebam pomoć” – priča ova 62-godišnjakinja.

Psi su brzo otrčali do komšinice Alexandre Naspolini, koja je odmah došla provjeriti Maureen. Ona kaže da obično zaključava ulazna vrata, čak i kad je kod kuće, no ovaj put to nije učinila pa su njene ljubimice mogle otvoriti vrata.

Naspolini je rekla kako su je psi odveli do Hatcher, koja se onesvijestila u krevetu. Na dijelu snimka vidi se i kako dolazi Hitna pomoć. Prevezli su je u bolnicu, gdje je podvrgnuta krucijalnoj 20-minutnoj operaciji.

Tri dana kasnije, Hatcher se oporavila i puštena je kući.

– Blagoslovljena sam svojim anđelima – rekla je za Bellu i Sadie, koje su je spasile.

Ona živi s 21-godišnjim unukom, no on nije bio kod kuće kad je imala moždani udar.

Ovdje pogledajte video.

Izvor: avaz.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti