Replika koju pamtimo: “Buši, ahahaha, buši!” (FOTO & VIDEO)

Iako je snimio samo četiri ostvarenja, ne postoji filmofil s prostora nekadašnje Jugoslavije koji nije upamtio lik čiča Stanojla Milinkovića. Prije svega ga pamtimo kao orača u filmu Slobodana Šijana “Ko to tamo peva” iz 1980. Njegova replika “Buši, ahahaha, buši!” postala je sastavni dio upotrebnog govora svih generacija.

bushi2

Briljantanu epizopdu ostvario je u još jednom remek djelu jugoslovenske kinematografije i Slobodana Šijana, u filmu “Maratonci trče počasni krug” u kojem je tumačio bunardžiju u čijem bunaru je završavao svaki leš u srezu. “Nemojte ljudi k’o Boga vas molim, nemam više snage da čistim bunar”, žalio se čiča Stanojlo dok su Topalovići pokušavali da mu u bunar ubace nesretnog Rajkovića.

bushi1

Mada je imao zanemarljivu filmsku minutažu, čiča Stanojlo je postao legenda. Na filmu je debitovao 1978. u ostvarenju “Najlepša soba”.

“Njega sam pronašao na audiciji za TV film ‘Najlepša soba’. I pored kromanjonske face, imao je izuzetnu inteligenciju i ta kombinacija je bila veoma smešna”, otkrio je Slobodan Šijan, koji ga je angažovao i za ostvarenje “Kako sam sistematski uništen od idiota” iz 1983.

Stanojlo Milinković je živio u selu Grabovcu nadomak Svilajnca. Imao je petoro djece i 13 unučića. Preminuo je 2000. u 91. godini.

Izvor: nadlanu.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti