Psiholog preporučuje petominutnu naviku koja vam garantovano može spasiti vezu

Kad prođe faza “medenog mjeseca”, zaljubljenost i uzbuđenje smjene drugi prioriteti. I kao rezultat toga, eto vas u monotonoj rutini, dani prolaze a vi ih niste ni svjesni i ponekad čak ne možete da se sjetite šta ste ono zajedno radili juče … I da li ste uopšte radili nešto zajedno juče, ili ste tu kafu zajedno popili koji dan ranije, a onda se samo mimoilazili, jureći svako za svojim poslom …

vezaa1

I onda i ne primjetite da ste počeli samo da se mimoilazite … I da su vam putevi sve udaljeniji … Kako ovo možete da spriječite?

Psiholog Belinda Williams kaže da je najjednostavniji način da očuvate bliskost i te “varnice” s početka veze, da svakog dana uživate u nekoliko “mikro-trenutaka”, u nekoliko minuta koje ćete posvetiti samo jedno drugom.

Da bi zajednički trenuci bili značajni za vezu, nisu vam potrebni nikakvi “romantični vikendi”, niti putovanja. Sve što je potrebno je da iskoristite svaku priliku da jedno drugom pokažete da vam je stalo.

Da se volite. I da vam je ta osoba najvažnija na svijetu.

vezaa2

“Dovoljno je da odvojite trenutak da se ujutru zaista pozdravite, kad krećete na posao, da se zagrlite na sekund, dva. Da se držite za ruke koji trenutak, prije nego što utonete u san. Da povremeno naglas izgovorite volim te”, savjetuje Williams.

I kad bolje razmislite … To je sve što je potrebno. Kad ste posljednji put rekli “volim te”? Ako ne možete da se sjetite … prošlo je suviše vremena od tada.

Izvor: ddl.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti