Psi svojim tijelima grijali dječaka izgubljenog u šumi

Dječak Ryle je satima ležao u jarku i čekao da ga neko nađe, a iz lutanja šumom se izvukao samo uz ogrebotine zahvaljujući svojim anđelima čuvarima – psima Baxteru i Belli.

Baxter i Bella, bokser i mješanka labradora porodice Smith iz Senece, Missouri, zaslužni su što se šestogodišnji Ryle nije smrznuo jer su ga tijelima štitili od temperature koja je iz sata u sat sve više padala ispod nule.

Dječak se u petak poslijepodne izgubio u šumi nadomak porodičnog imanja, te ga je njegov otac Ryan stao tražiti nakon što je primijetio da nije u dvorištu.

Nakon uzaludne šetnje i dozivanja u šumi koju je sve više prekrivao mrak, shvatio je da mu neće samom uspjeti pronaći sina, pa je oko 18 sati zamolio vatrogasce i policiju za pomoć.

Momci u uniformama su se brzo pojavili i dali na posao, no uprkos tome što su imali pomoć helikoptera, Rylea su pronašli tek četiri sata kasnije kako leži u jarku prekriven tijelima svojih anđela čuvara.

“Ti ga psi ne bi napustili ni za što na svijetu”, izjavio je za otac presretan što se sin iz avanture izvukao uz tek poneku ogrebotinu i što ima tako krasna dva četveronožna prijatelja.

Integralni članak pročitajte na: http://www.avaz.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti