Primijetili su da se pas ponaša čudno u blizini djeteta: Odveli su kćerku kod ljekara, pa otkrili jezivu istinu

Trogodišnja Pippa Woods je bila jedno sasvim normalno i živahno dijete. Niko nije ni slutio da njen maleni organizam uništava opaka bolest, ali njen pas je osjetio da nešto sa djevojčicom nije u redu.

pas

Škotski ovčar Bessie je pas porodice Woods, i nosi zasluge što je trogodišnja Pippa živa, što danas ima velike šanse da bude ponovo zdrava.

Paula i Philip Woods su primijetili kako se čudno Bessie ponaša kada se nalazi u blizini Pippe, a ovaj pametni pas je na sve moguće načine pokušao skrenuti pažnju da nešto nije u redu sa djevojčicom, navodi Daily Mail.

Nakon nekog vremena, Bessie više nije htjela da se pomjeri od Pippe, a kada bi njeni roditelji pokušali da ih razdvoje, pas bi neprestano cvilio. Paula i Philip su to shvatili kao upozorenje da svoju kćerkicu odvedu na kontrolu, iako su vjerovali da će to biti samo rutinski pregled.

A nakon nalaza krvi, doktori su smjestili Pipu u bolnicu na detaljne analize. Kada je stigla dijagnoza i kada im je saopšteno da njihova kćerka boluje od akutne limfocitne leukemije, oni su se slomili.

Pippa je tako izložena hemoterapiji, a od maja do sada je prošla više tretmana. Nalazi pokazuju da su joj bijela krvna zrnca sada stabilna, a uradit će joj se bar još jedna transfuzija. Ljekari su bili oduševljeni reakcijom njenog organizma i bez obzira što je bolest sada u remisiji oni smatraju da će Pippa biti potpuno zdrava do kraja godine.

“Terapija je imala ovaka efekat jer je leukemija rano otkrivena, a sve zasluge idu Bessie”, kroz suze je rekla Paula Woods.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti