Priča oženjenog muškarca: “Normalno je da nam brakovi propadaju kad su nam žene nikakve”

Ne čudi me što toliko varamo i razvodimo se, pogledajte kakve žene imamo

sretja

Zašto se danas svi bore za ženska prava a niko za muška? Zašto žene hoće da budu muškarci? Kako se bližim četrdesetoj godini, uviđam da se sve više mojih vršnjaka razvodi. Neki su našli mlađe žene, pa su odlučili da se razvedu, a neki jednostavno odlaze. Danas je postalo nemoguće živjeti sa jednom emancipovanom ženom! Oni koji se nisu razveli, primorani su da tolerišu ženu. Postoje i oni rijetki muškarci koji tvrde da su sretni u braku. Mislim da su samo sebe ubijedili u to. Neću da pišem o ženskim glupostima.

Samo ću pisati o “sretnim muškarcima”. Da li ste čuli da je neki muškarac sretan? Nisam ni ja! Brend “ženska sreća” viri sa svih strana. Samo se o tome priča. Muška sreća je tabu. Da li ste u posljednje vreme čuli da neko priča o muškarcima i njihovoj sreći?

To je postalo politički nekorektno! Ne predlažem da se uvede tamo neki dan za muškarce i da se borimo za muška prava. Samo želim da muškarci i žene daju odgovor na jedno sasvim glupo pitanje: “Zašto savremenom muškarcu u četrdesetim, koji je prevazišao ljubav, treba žena?”

Nedavno mi je jedan ogorčeni, svježe razvedeni muškarac postavio isto ovakvo pitanje: “Zašto bih se ja opet oženio? Zašto bih ulazio u to? Recimo da mi treba neko za se*s – mogu da nađem vezu za jedno veče. Recimo da mi treba neko da mi kuha i čisti – platiću pomoć nekoj ženi koja će dolaziti tri puta nedjeljno.

Onda, zašto bih se vezao za neku histeričnu ženu koja će mi uvijek nešto zahtjevati, praviti scene i od mene očekivati nemoguće?” Rekao sam mu: Porodica? Djeca? Porodično gnijezdo? “To više ne postoji. Emancipovana žena traži jednakost, nema više topline. Muškarac uvijek na kraju ispadne kriv.

Ako imaš sreće i dobiješ decu, žena će učiniti sve da ih okrene protiv tebe. Nema više poštovanja. Otac i muškarac se više ne poštuje! I kada se to desi, kada shvatiš da tu nema sreće, šta ti preostaje – da odeš!” Današnje žene su izgubile svu svoju ženstvenost.

Ništa osim genitalija na njima žensko nije ostalo. I kako onda da muškarac voli takvu jednu ženu? Emancipovana žena danas nema potrebu da je muškarac voli, jer ona voli samu sebe! Kada muškarac napuni četrdeset godina, sve dolazi na svoje mjesto. Nema više iluzija.

Većina muškaraca nema razlog da istraje u braku sa takvom ženom. Ljubav prestaje. Ako muškarac nije navikao da trpi, doći će do razvoda. Reći ću vam šta je ženstvena žena: to nisu grudi, zadnjica, lice … Ženstvenost je nježnost, poštovanje prema muškarcu, toplina kojom zrači.

Ženstvenost je sposobnost da se ispuni vazduh dobrotom, nježnošću, harmonija barem jednog prostora. To je sposobnost da se muškarac ne prisiljava, već da mu se da nešto zbog čega se može osjećati kao sretan čovjek: poštovanje, laka dominacija, mir … I bez histerije – molim! Dajte muškarcu nježnost, odanost, velikodušnost i on će biti sretan pored vas.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti