PRIČA O NAJPOZNATIJEM CRNOM JUGOSLOVENU: Šta nam danas radi naš čovjek iz Kenije zvijezda reklame “Mače, idem kod Kluza!”

On je rođen u Keniji, ali duže od pola vijeka živi u Srbiji i zato je Stiv Hanington ustvari – Steva Šumadinac

U Beograd je došao 1965. godine, tu je završio srednju Medicinsku školu, a potom upisao psihologiju. Ovaj stranac osamdesetih godina postao je jedan od najpoznatijih Jugoslovena, svojom čuvenom rečenicom “Mače, idem kod Kluza”, a danas svesrdno radi na širenju srpsko – kenijskog prijateljstva.

– Srbi su zaista poseban, nebeski narod. Ovde su me dočekali kao rod rođeni. Beograd nikad nije izgubio svoj duh i to je moj omiljeni grad. Uvijek mu se rado vraćam jer najljepše trenutke života doživio sam ovdje i zato želim svojim sunarodnicima da pokažem koliko je Srbija prelijepa zemlja, a vaš narod izuzetan – kaže Steva Šumadinac za RINU i otkriva kako je dobio svoj nadimak.

– Za vrijeme studiranja imao sam puno prijatelja iz cijele Srbije, i često sam sa njima odlazio u Šumadiju, tamo sam bio omiljeni gost i tako sam dobio ovo pravo srpsko ime, ali i nadimak – rekao je kroz osmijeh ovaj najveći Srbin među Kenijcima.

 Svirao je gitaru sa našim najvećim zvijezdama, Zdravkom Čolićem i Lepom Brenom, a i sam pjeva na srpskom i svahili jeziku, a svi se sjećaju njegovog hita “Hakuna matata” koji je pjevao kod Minimaksa. Cilj mu je ipak da srpski narod upozna sa ljepotama svoje rodne zemlje i da se vidi kako su ta dva naroda toliko daleka, a toliko slična po svojoj ljubaznosti i gostoprimstvu.

– U Najrobiju u centru grada postoji nacionalni park i samo korak vas dijeli od divlje, surove prirode. Srbi još uvek nisu dovoljno upoznati sa svim ljepotama Kenije i safarija, a nadam se da će se to vremenom promijeniti. Godišnje samo oko 1.000 ljudi sa ovih prostora posjeti našu zamlju – priča Stiv.

Izvor: informer.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti