PREKO 30 PUTA PJEVALA MARŠALU: Titova miljenica i najljepša jugoslovenska pjevačica i voditeljica (VIDEO)

Tito je po nju često slao vozača i luksuzni auto kako bi njegove zabave upravo ona uveličala pjesmom

Ako ste se nekad pitali koja je pjevačica bila omiljena Josipu Brozu Titu, odgovor se krije u imenu Vere Cvetko Cvetinović, novosadske novinarke, voditeljice i pjevačice. Ona je Titu pjevala preko trideset puta, a on je često po nju slao vozača i luksuzni auto kako bi njegove zabave upravo ona uveličala pjesmom. U doba najveće televizijske popularnosti nazivali su je jednom od najljepših žena u Jugoslaviji.

“Tih godina sam pjevala pjesme Ivice Šerfezija, Đorđa Marjanovića i Tereze Kesovije. Kada sam s društvom krenula na turneju po Južnoj Americi, naučila sam i tatine zagorske i mamine srpske pjesme. U međuvremenu, Izvršno vijeće Vojvodine je u jesen 1974. u Mošinoj vili na Fruškoj gori pripremalo prijem za Josipa Broza, pa su me pozvali da prvi put pjevam Titu. U to vrijeme nosile su se mini suknje, a ja sam na prijem u prirodi krenula sa starom bakinom dugom haljinom, kojom sam privukla njegovu pažnju, jer sam rekla da je izrađena od starih zavjesa iz Zagorja”, rekla je Vera jednom prilikom.

Ipak, Verina pjevačka karijera bila je samo hobi. Nakon što je diplomirala novinarstvo zaposlila se kao voditeljica i muzička urednica na Radiju Novi Sad, a kasnije i kao televizijska voditeljica.

Vera je Titu pjevala sve do smrti, 1980. godine, a naknadno je kazala da je Tito bio vidno bolestan i da ju je to jako ražalostilo. Posljednji put je Tito navodno tražio da sjedi pored njega, a njegove pudlice su je uznemiravale pri izvođenju pjesme.

I danas živi u Novom sadu i vlasnica je malog hotela koji je prepun slika Tita i Jovanke.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti