‘PREČNIK MU JE BIO 35 METARA’: Nakon što su zarobili vanzemaljce, nacisti su počeli graditi leteće tanjire

Neposredno prije početka Drugog svjetskog rata, mještane u blizini Freiburga, probudio je glasan prasak.

Nijemci su tokom Drugog svjetskog rata razvili prilično naprednu tehnologiju – prve mlazne motore, krstareće i balističke rakete (V1 i V2), a malo im je nedostajalo da naprave i hidrogensku bombu (daleko snažniju od plutonijske atomske koje su napravili Amerikanci).

No njemački pisac istorijskih i dokumentarističkih romana Jan Udo Holey (poznat pod pseudonimom Jan Van Helsing) tvrdi i da su imali leteće tanjire, prenosi Mysterious Earth.

Odmah ih odveli u tajnu bazu

Nekoliko godina prije Drugog svjetskog rata, Schwarzwald je potresla snažna eksplozija. Mještane Freiburga je probudio prasak nalik na pad aviona. Kako je Helsing 1992. ustvrdio, vlasti su istražile mjesto nesreće i našle “leteći tanjir”.

U roku od sat vremena, na mjesto su došli nacisti kako bi proučili neobičan disk i pronašli neobična stvorenja u njemu. Sve su pod velom najstrože tajnosti odvezli u dvorac Wewelsburg.

Prema pisanjima kontroverznog Helsinga, tamo su postavili bazu u kojoj su nacistički naučnici pokušali odgonetnuti tehnologiju. Postoje i naučnici, tvrdi Helsig, koji su vidjeli izvještaje analize vanzemaljske letjelice.

Prema navodnim izvještajima koji su procurili nakon rata, nacisti su pokušali ovladati antigravitacionim pogonom. Upravo je taj navodni zarobljeni leteći tanjir bio poticaj da počnu s mnogo većom operacijom izrade vlastitog antigravitacijskog pogona.

Poticaj za revolucionarnu tehnologiju

Viktor Schauberger jedan je od ključnih inžinjera koji je navodno iskoristio novi interes nacista. On je proučavao kretanje životinja u vodi i vazduhu te pokušao osmisliti tehnologiju koja bi to imitirala. Nije se usrodotočio na kretanje životinja, nego više na njihovo okruženje – što se događa vazduhu i vodi.

Zahvaljujući takvoj perspektivi, Schauberger je uspio napraviti pogon koji radi na sličnom principu kao i tornado, te bi koristio vrtoložno kretanje u kombinaciji s drugim silama kako bi letećem tanjiru dao uzgon.

Iako je naučnik imao originalno viđenje problema, svoje ideje je temeljio na drevnim tekstovima, ponajviše indijskim Vedama, u kojima se opisuju drevne letjelice koje se ne bore protiv gravitacije nego je koriste. Treba imati na umu da nacisti drevne tekstove nisu gledali kao svete spise nego kao nacrte.

Zahvaljujući tome, uspjeli su napraviti svoj leteći tanjir, poznat kao Haunebu H-Gerät ili “Hauneburška letjelica”.

Navodno, taj njihov leteći tanjir imao je promjer od 35 metara i posadu od osam ljudi.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti