POTRESNA PRIČA YU GLUMICE: “Zbog greške ljekara ostala sam invalid”

Bila je jedna od najljepših i najtalentovanijih glumica Jugoslavije, ali povreda koju je zadobila u stravičnoj nesreći kada je imala samo 20 godina okrenula je njen svijet naglavačke.

Merimi Isaković nesreća se dogodila u Beogradu, dan poslije završetka snimanja filma “Neka druga žena”.

  • Bila sam u automobilu zajedno sa mojim bratom, kao i sa našim drugarom Nedimom, koji je tada bio na odsluženju vojnog roka. Udes je izazvao pijani policajac Predrag Milojević, koji se vraćao sa pijanke iz hotela Jugoslavija. Kada je na lice mjesta dosla milicija, on je, kao njihov šef, praktično sam napravio uviđaj. Bio je toliko pijan da uopšte nije mogao da izađe iz automobila. Tek kada je, zbog Nedima, na uviđaj dosla vojna milicija, Milojević je morao da puše u balon, pa je ušao u zapisnik kao krivac. Moj brat je zadobio kontuziju bubrega, Nedim je prebačen u bolnicu sa teškim povredama glave, a meni je dijagnostikovana teška povreda kičme sa najtrajnijim posljedicama – svojevremeno je slavna glumica ispričala medijima.

Isakovićeva je otkrila i da je prilikom operacije došlo do ljekarske greške, što je smatrala razlogom njenog invaliditeta. Liječila se kasnije i u Rusiji, Ukrajini i Kini.

Prilikom rehabilitacije u Kini, upoznala je supruga Vladimira, sa kojim je dobila sina. Par se, kasnije, razveo.

Do 1996. godine živjela je u Beogradu, a zatim se preselila na Novi Zeland, a nakon toga u Australiju, gdje radi kao profesor kliničke psihologije.

Nikada nije dozvolila da joj nesreća uništi život.

  • Htjela sam da sačuvam svoga sina, a također nisam željela da gleda kako umire duša Beograda, grada mog rođenja i djetinjstva – priznala je Merima.
Izvor: hayat.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti