POSAO KOJI NIKO NEĆE: Plata je 20.000 eura, 3 mjeseca odmora, neradni vikendi …

U gradu Tokoroa, koji se nalazi na idiličnom dijelu novozelandskog Sjevernog ostrva, postoji nevjerovatna ponuda za posao koji ipak niko ne želi da prihvati.

Iako se očekuje da će potencijalne zaposlene privući godišnja plata od 240.000 eura, odmor od tri mjeseca i neradni vikendi, mnogo je teže naći pravog za ovaj posao nego što se misli.

Suvlasnik bolnice dr Alan Keni (61) predstavio je ovaj posao na Odeljenju za hirurgiju u gradu Tokoroa i dodaje da već dvije godine ne može da nađe stažistu. Inače, ovo je izuzetno mali grad u kome živi samo 13.600 stanovnika, tako da se pretpostavlja da ne bi bilo puno posla.

– Volim svoj posao i želim da nastavim da ga radim, ali bukvalno razbijam glavu o zid pokušavajući da nađem nekog s kim ću podijeliti obaveze – kaže ovaj ljekar koji trenutno na spisku ima čak 6.000 pacijenata.

Dr Keni je očajan jer već godinama nije išao na odmor jer je nemoguće da nađe zamjenu.

– Stažisti mogu da ponudim više nego pristojnu platu. Bolnica već godinama radi vrlo stabilno, ali u posljednjih par godina interesovanje pacijenata je sve veće – posljedično, i ja zarađujem sve više. Ipak, previše je ovo posla za mene – zaključuje Keni.

Kao razlog za nedostatak interesovanja za poziciju u Tokoroi nadležni navode izolovanost lokacije, slab izbor škola i ruralno okruženje.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti