Polica privatnosti

Mi poštujemo Vašu privatnost i posvećeni smo njenom čuvanju, te shodno tome Vam ova polica privatnosti stavlja do znanja kako se Vaši lični podaci obrađuju i koriste. Obećavamo da ćemo Vaše lične podatake koristiti samo na način koji je kompatibilan sa ovom policom privatnosti. Ova polica ima efekta samo na web stranici www.pozitivno.ba kao i na svim podstranicama u okviru www.pozitivno.ba domene.

Prikupljanje informacija

Svaki računar priključen na Internet dobija ime domena i niz brojeva, koji služe kao adresa Internet protokola tog kompjutera (IP adresa). Kada posjetioc zatraži neku stranicu internet sajta www.pozitivno.ba, naši web serveri automatski prepoznaju ime domena i IP adresu tog posjetioca. Ime domena i IP adresa ne otkrivaju ništa lično o Vama osim IP adrese sa koje ste pristupili sajtu. Ove informacije koristimo za prikupljanje podataka o ukupnom saobraćaju, i da istražimo zloupotrebu naše stranice i naših korisnika ili da bi sarađivali sa organima reda i zakona. Ne prikupljamo ove podatke za određene pojedince. Naši serveri ne prate automatski e-mail adrese posjetilaca.

Kolačići (Cookies)

Kolačići su dio podataka koji se šalju na Vaš internet browser sa web servera i skladište na hard disk Vašeg računara. Kolačić ne može pročitati podatke sa hard diska Vašeg računara ili pročitati druge kolačiće koji su stigli sa drugih web sajtova. Kolačići ne štete Vašem sistemu. Mi koristimo kolačiće da bi identifikovali koje dijelove web sajta koristite, tako da su prilikom sljedeće posjete ove stranice brže dostupne. Naši oglašivači (Google Adsense) mogu takođe koristiti kolačiće da bi izračunali koliko puta ste vidjeli oglas. Naši oglašivači i mi možemo takođe koristiti kolačiće da bi bolje personalizirali sadržaj, reklame i promocije koje vidite na našim sajtovima. Takođe Google Dart kolačići mogu pratiti vaše ponašanje na drugim sajtovima te vam sudeći po njima prikazivati određene reklame na našem sajtu. Možete izabrati da li da prihvatite kolačiće podešavanjem Vašeg Internet browsera. Možete podesiti Vaš browser da odbije sve kolačiće, ili da Vam pokaže kada Vam šalju kolačiće. Ako izaberete da ne prihvatite kolačiće, Vaš ugođaj na našem i drugim sajtovima može biti umanjen i pojedine opcije neće raditi kako treba. Više informacija o kolačićima našeg oglašivača možete pogledati na ovom linku: Google privacy center.

Anti SPAM politika

Mi podržavamo poslovnu politiku bez SPAM-a, što znači da ne prodajemo, iznajmljujemo ili drugačije izdajemo Vašu e-mail adresu trećim licima bez Vašeg pristanka ili po odrednicama ove police. Ponekad Vam možemo poslati obavještenja koja najavljuju događaje ili sadrže informacije od važnosti za Vas. Izuzev toga, „pozitivno.ba“ Vam neće slati e-mail koji ne želite da primite.

Otkrivanje prikupljenih podataka

„Pozitivno.ba“ će otkriti lične podatke i/ili IP adresu ako to zahtjeva zakon ili u uvjerenju iz dobre volje da je takav postupak neophodan radi:

• Saradnje na istrazi o nezakonitim aktivnostima, po ukazu zakona,
• Zaštite i odbrane vlasničkih i autorskih prava internet stranice „pozitivno.ba“ i druge imovine ili posjetilaca
• Identifikacije osoba koje krše zakon, obavještenja i ugovore internet stranice „pozitivno.ba“, prava trećih lica, ili na drugi način nelegalno koriste pozitivno.ba.
• Po želji ili naredbi korisnika.

„Pozitivno.ba“ koristi razumne mjere opreza da bi sačuvao informacije i njihovu sigurnost. „Pozitivno.ba“ zadržava pravo da prebaci sve ove informacije u slučaju zahtjeva nadležnih i nadređenih organa. Takođe, nismo odgovorni za narušavanje sigurnosti ili postupke trećih lica koja dobijaju informacije. Nismo odgovorni za police privatnosti trećih lica ili o tome kako postupaju sa informacijama o njihovim korisnicima.

Informacije o sigurnosti na Internetu

Pozitivno.ba može da sadrži linkove ka spoljnim web sajtovima (web sajtovi trećih lica). Pozitivno.ba takođe sadrži oglase (reklame) trećih lica i nije odgovoran za njihove postupke u vezi privatnosti ili sadržaj njihovih web sajtova ili oglasa.
“Pozitivno.ba “ ne dijeli individualne lične podatke koje mu dostavite sa trećim licima čiji linkovi se nalaze na Pozitivno.ba, izuzev ako nije drugačije određeno u ovoj polici, iako “Pozitivno.ba “ može dijeliti uopštene podatke sa takvim trećim licima (npr. Broj posjetioca našeg web sajta).
Molimo Vas provjerite na odlaznim sajtovima kakva je njihova politika privatnosti.
Imajte na umu da uvijek kada dobrovoljno izložite Vaše lične podatke preko Interneta – npr preko e-mail-a, foruma ili na neki drugi način – te informacije mogu biti prikupljene i korišćene od strane drugih lica. Ukratko, ako vaše informacije izložite preko Interneta one su dostupne javnosti, i možete primiti neželjene poruke od drugih lica.
Na kraju, Vi ste lično odgovorni za održavanje tajnosti Vaših ličnih informacija.
Molimo Vas budite pažljivi i odgovorni kada ste na Internetu.

Vaš pristanak na ovu polisu i pravila

Samim korištenjem portala Pozitivno.ba, pristajete na prikupljanje i upotrebu informacija od strane Pozitivno.ba kao što je iznijeto u ovoj polici i pravilima korištenja. Ako odlučimo da izmjenimo policu privatnosti, unijećemo izmjene u ovaj dokument tako da ste uvijek svjesni o informacijama koje prikupljamo, kako ih koristimo, i pod kojim okolnostima ih otkrivamo.

Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja u vezi ove police privatnosti, slobodno nas kontaktirajte.

Što je DoubleClick DART kolačić?

Google koristi DoubleClick DART kolačić u oglasima posluženim na web-lokacijama svojih partnera, kao što su web-lokacije koje prikazuju AdSense oglase ili sudjeluju u oglasnim mrežama s certifikatom Googlea. Kada korisnici posjete partnersku web-lokaciju i pregledaju oglas ili ga kliknu, kolačić se može ispustiti na preglednik tog krajnjeg korisnika. Podaci prikupljeni s tih kolačića koriste se kao pomoć AdSense izdavačima za bolje posluživanje i upravljanje oglasima na web-lokacijama izdavača i širom weba.

* Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na vašoj web-lokaciji.
* Pomoću DART kolačića Google i njegovi partneri poslužuju oglase korisnicima temeljem njihovih posjeta vašoj web-lokaciji i/ili drugim web-lokacijama na internetu.
* Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže.

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web-lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o vašim posjetima ovoj i drugim web-lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati kakav izbor imate kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite ovdje.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0