PILOT PUTNIČKOG AVIONA O SUSRETU S NLO-om: “Mrzim ovo reći, ali izgledalo je poput …”

Zahvaljujući radioamateru Steveu Douglasu, koji je presreo radijsku komunikaciju pilota na letu “American Airlinesa” 2292, otkriveno je da je putnički avion navedene kompanije zapadno od gradića Des Moinesa u Novom Meksiku imao neobičan susret s NLO-om.

Pilot je u radijskoj komunikaciji prijavio objekt nalik krstarećoj raketi kako se ekstremno brzo kreće iznad njegovog Airbusa A320, dok je putnički avion bio na visini od gotovo 11 kilometara i kretao se krstarećom brzinom od 740 kilometara na sat.

Douglas je snimak razgovora pilota poslao portalu “The Drive”, koji je, pak, kontaktirao američku avijacijsku agenciju u vezi s tim incidentom te samu aviokompaniju “American Airlines”. Zasad nisu dobili nikakva očitovanja po tom pitanju.

Douglas je na svojem blogu “Deep Black Horizon” prenio riječi pilota.

– Imate li kakve ciljeve gore? Upravo je nešto prošlo iznad nas, mrzim ovo reći, ali izgledalo je poput dugog cilindričnog objekta koji gotovo nalikuje nekakvoj krstarećoj raketi i koji se kretao doista brzo iznad nas – kaže pilot na snimku koji možete poslušati OVDJE.

Na području na kojem je u trenutku susreta s NLO-om bio let 2292, nije bilo aktivnosti američke ratne avijacije.

Airbus A320 do Phoenixa u Arizoni, svog cilja, stigao je bez daljnjih incidenata ili problema.

Zanimljivo je da je i prije tri godine u istoj regiji SAD-a zabilježen vrlo sličan incident, kad su susret s NLO-om imali Learjet i Airbus avioni, piše “The Drive”.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti