Ovo svi treba da pročitaju: Muškarac odbio ustati trudnici u autobusu, onda mu se dogodilo ovo …

Ako ste od onih koji se često voze gradskim prijevozom onda ste sigurno mnogo puta bili svjedoci nekulturnog ponašanja pojedinih putnika, koji ne žele da ustupe mjesto starijim osobama, trudnicama ili osobama sa invaliditetom.

trudn1

U nastavku vam donosimo priču koja najbolje pokazuje kakva je situacija u javnom prijevozu i kakve posljedice može snositi nečiji lični bezobrazluk.

Da se svi ne ponašaju kako nalaže bonton, dokazao je muškarac na kog je naišla Australka sa Londonskom adresom Byrdie Lee-Keenedy.

“Ovo se dogodilo u osmom mjesecu trudnoće. Upravo sam sjela na ruku muškarca i njegovu torbu jer s nije htio pomaknuti s posljednjeg slobodnog sjedišta u autobusu.”

“Sad se vozimo u tišini”, napisala je na Twitteru i izazvala oduševljenje brojnih korisnika ove društvene mreže koji su počeli dijeliti njezin status.

trudn2

Njezina objava naišla je na razumijevanje mnogih mama i trudnica koje su prepričale svoja iskustva.

“Rekla sam muškarcu kad sam bila trudna osam mjeseci da ću roditi na njegovom stopalima, ako mi ne ustupi mjesto u autobusu. Ustao je.”

“Kad sam bila trudna četiri mjeseca pitala sam muškarca mogu li sjesti jer sam osjećala mučninu. Odgovorio mi je da smo tražile jednakost pa da možemo stajati. Povratila sam po njemu, njegovim novinama i torbi od laptopa. Šok na njegovom licu bio mi je ugodan.”

trudn3

Zapamtite jednom za sva vremena! Postoje kategorije ljudi koji su malo privilegovaniji u javnom prijevozu u odnosu na ostale, a to su trudnice, majke sa djecom, starije osobe i osobe sa invaliditetom. Zamiliste sebe da ste u jednoj od tih kategorija i da niko ne želi da vam ustupi mjesto, da li bi se lijepo osjećali?

Izvor: viralnodanas.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti