OTRIVENO: NASA je prije 40 godina pronašla život na Marsu, ali je to sakrila zbog ovog …

Vođa dijela projekta nazvanog Labeled Release (LR) u okviru spuštanja sondi na Mars Viking 1 i Viking 2 1976. godine, kojim se istraživalo ima li života na Marsu, izašao je u javnost s tvrdnjom da je život na Marsu otkriven prije više od 40 godina, iako vlada to još uvijek nije priznala.

mars4

Prema Gilbertu V. Levinu, rezultati ispitivanja ove misije vraćeni su NASA-i 30. jula 1976., otkrivajući da je na Marsu nešto zaista živjelo u dalekoj prošlosti, uprkos tome što je planeta bila nenaseljena.

Tokom čitavog eksperimenta, ukupno četiri pozitivna rezultata koja su prošla pet različitih kontrola pokazali su da na Crvenoj planeti postoji “mikrobno disanje”, pri čemu su testovi tla pokazali slične podatke na dijagramu poput onih prikupljenih na Zemlji.

U to vrijeme, NASA je insistirala na tome da misija nije otkrila pravi život, jer nije otkrivena nijedna stvarna organska materija, koja se smatra “suštinom života”. Kao takva, NASA je proglasila misiju neuspjelom.

“Neobjašnjivo, nakon više od 43 godine od Vikinga, nijedna od NASA-inih sljedećih letjelica koje su se spuštale na Mars nije imala instrument otkrivanja života kako bi pratila ove uzbudljive rezultate”, primjećuje Levin, sugerišući da NASA nikada nije očekivala da otkrije život na Marsu i sigurno nikada nije namjeravala da izađe u javnost sa tim informacijama.

“Umjesto toga, agencija je pokrenula niz misija na Mars kako bi utvrdila da li je ikada postojalo stanište pogodno za život i, ako jeste, na kraju da donese uzorke na Zemlju radi biološkog ispitivanja”, dalje objašnjava Levin.

NASA je krila istinu

NASA je dugo tvrdila da je njen prioritet broj jedan pronalazak vanzemaljskog života. Pa zašto je onda sve ove godine prikrivala istinu i otišla toliko daleko da je zabranila upotrebu tehnologija otkrivanja života u mnogim kasnijim svemirskim misijama?

Prema riječima Michaela Adamsa (Health Ranger) NASA prikriva istinu.

“NASA stalno krije informacije”, piše Adams, ističući brojne druge lažne svemirske incidente poput neslavnog podviga helikoptera za koje je NASA tvrdila da nekako imaju mogućnost letenja u vakuumima poput površine Marsa koji skoro da nema atmosferu.

“… prema NASA-i, trebalo bi da vjerujemo da će helikopter sa dva rotora letjeti u gotovo nikakvoj atmosferi, pokrenut solarnim pločama i akumulatorima, nekako prkoseći gravitaciji koja iznosi 38 odsto Zemljine gravitacije sa atmosferom koja ima gustinu od samo 0,6  odsto”, piše Adams o NASA-inim lažnim tvrdnjama.

Što se tiče NASA-inog dugogodišnjeg prikrivanja informacija o Marsu, sljedeći dokaz da je život u stvari postojao na Crvenoj planeti može se naći u činjenici da je tamo otkrivena i površinska voda, kao i navodni ugljenični otisak ‘drevnih marsovskih’ civilizacija.

“Ukratko, imamo: pozitivne rezultate široko korištenog mikrobiološkog testa; potvrđujuće odgovore snažnih i različitih kontrola; dupliranje rezultata LR na svakoj od dvije lokacije Vikinga; replikacija eksperimenta na dvije lokacije i neuspjeh bilo kog eksperimenta ili teorije tokom 43 godine da pruži definitivno, nebiološko objašnjenje rezultata Viking LR”, zaključuje Levin.

“Koji su dokazi protiv mogućnosti postojanja života na Marsu? Zapanjujuća činjenica je da ih nema. Štaviše, laboratorijska istraživanja pokazala su da bi neki mikroorganizmi sa Zemlje mogli da prežive i rastu na Marsu”, zaključuje on.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti