Osam stvari koje trebate prestati raditi do 30-te godine

Još ste lijepe, mlade i pune energije, ali s ulaskom u tridesete, neke stvari ipak trebate prestati raditi kako biste sačuvale svoj izgled, vrijeme, živce i novac.

ze1

1. Živjeti za posao

Karijera će vam u 30-ima vjerojatno biti na vrhuncu, ali bilo bi pametno smanjiti tempo. Umor će vam se odraziti na koži, patit će vam društveni i porodični život, a umjesto pretjeranog dokazivanja na poslu, jednak efekt postići ćete ako zauzmete čvrst stav.

2. Izbjegavati doktora

Žene su u 30-ima i dalje u dobroj formi, ali nije pametno propuštati sistematske preglede. Rane dijagnoze nekih stanja mogu spriječiti razne probleme u kasnijoj dobi. Makar to bio samo povišeni holesterol.

3. Opijati se

Bilo je zabavno u 20-ima, ali sve jače osjećate posljedice mahmurluka? Da, to je jedan od prvih znakova da ulazite u “ozbiljnije godine”. Ipak, to ne znači da se ne smijete opustiti, ali ludi provodi u svakoj mogućoj prilici više nisu za vas.

ze2

4. Kasniti

Postoje ljudi koji nikako ne tolerišu kašnjenje, ali lakše će to oprostiti curi u 20-ima nego samostalnoj ženi koja bi već trebala znati dobro organizovati svoje vrijeme.

5. Govoriti ‘možda’, a zapravo misliti ‘ne’

Ovo više nema smisla i nemojte uzaludno trošiti svoje vrijeme, ali ni tuđe. Ne da vam se ići na neki event, a prijatelji su vas pozvali preko Facebooka? Umjesto maybe kliknite no i stvar je riješena.

6. Jesti junk food

Razlog je jasan. Kilogrami u 30-ima sporije idu dole, a loša hrana utiče na izgled.

ze3

7. Uspoređivati se s drugima

Zar vam nisu bile naporne tinejdžerske godine u kojima ste se stalno opterećivale usporedbama s drugima i razmišljanjima o tome kako što bolje izgledati i imati što više prijatelja? Toga više ne bi trebalo biti ni u 20-ima, a pogotovo u 30-ima.

8. Ostati u lošim vezama

Ovo je možda lakše reći nego učiniti, ali ako u 30-ima ne prekinete lošu vezu (ljubavnu, prijateljsku ili poslovnu), propustit ćete najbolje vrijeme za novi početak, a poslije će biti sve teže.

Izvor: prvi.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti