Od juna novi jeftini letovi za Njemačku i Holandiju iz Tuzle

Niskobudžetni avioprevoznik Wizz Air koji ima letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, od juna uvodi dva nova leta – za Dortmund u Njemačkoj i Eindhoven u Holandiji. Ovo je vrlo značajno za aerodrom Tuzla, ali i za cijelu regiju s obzirom na to da će se BiH preko Tuzle uvezati i sa ovim evropskim državama.

“Tuzla će dobiti mnogo ovim novim linijama, a osoblje aerodroma će se potruditi da kvalitetno odgovori obavezama. Prošle godine imali smo 61.526 putnika s našeg aerodroma, ove godine planiramo povećanja na preko 100.000. Prevazišli smo dosadašnje poteškoće i nadamo se da ćemo uspjeti razviti kako putnički tako i kargo avionski saobraćaj”, rekao je Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, te dodao kako nove linije vjerovatno znače i nova zapošljavanja osoblja.

Cijene avionskih karata za nove linije bit će niske poput dosadašnjih za Gothenburg, Malmo i Basel, te će iznositi 39.99 eura, a u cijenu su uračunate sve takse.

“Prošle godine prevezli smo 13,5 miliona putnika na preko 300 ruta u 35 zemalja. U posljednjih 10 godina bilježimo konstantni rast. Imamo 45 aviona tipa Airbus A320 i 1700 uposlenika, te se planiramo još širiti”, rekao je Gyorgy Abran, direktor kompanije Wizz Air.

Abran je istakao i to kako je zadovoljan dosadašnjim prometom na trima linijama koje lete iz Tuzle, te da očekuje da će ista stvar biti i sa novim linijama.

“Naš moto je i dalje ponuda kvalitetnih usluga po najpovoljnijim cijenama”, naglasio je Abran.

Kantonalni ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mustafa Isabegović zahvalio se kompaniji Wizz Air što je ukazala povjerenje tuzlanskom aerodromu i prva uvela letove iz Tuzle.

“Ovaj aerodrom je generator razvoja tuzlanske regije jer se njegovim razvojem stvara perspektiva za razvoj drugih industrijskih grana“, rekao je Isabegović.

Letovi za Dortmund kreću od 19. juna i bit će tri puta sedmično (utorak, četvrtak i subota), a za Eindhoven 22. juna i bit će dva puta sedmično (srijeda i nedjelja). Ovim je broj letova s tuzlanskog aerodroma sa 8 povećan na 11.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti