Nauka kaže da postoje samo 3 načina kako da upoznate “onog pravog”

Solo ste i tražite pravu ljubav? Novo istraživanje sugeriše kako bi mogli biti u potrazi na pogrešnom mjestu.

Istraživanje je provedeno na Univerzitetu Stanford, a pritom su se koristili podaci i grafikoni s online stranica za upoznavanje iz cijeloga svijeta. Nakon detaljne analize, iskočio je jedan vrlo jasan podatak: način na koji upoznajemo romantične partnere drastično se mijenja.

Naime, nekada su se parovi upoznavali na različite načine – u školama, u uredima i vjerskim objektima, dok danas postoje samo tri vodeća mjesta, gdje ćete najvjerovatnije upoznati partnera. Tačnije, istraživanje je sastavilo listu tri najbolja i dva najgora načina savremenog upoznavanja, a rezultati su i više nego zanimljivi.

3 najbolja načina:

1. Online

Kada su istraživači istraživali način upoznavanja američkih heteroseksualnih parova, u razdoblju od 1940. do 2009. godine, ne čudi previše kako su online dating servisi bili u najvećem porastu. Iako je sada 2016. godina, pojavom popularne stranice Tinder, vjerujemo kako su te brojke sada još veće.

2. Putem zajedničkih prijatelja

Većina parova još uvijek se upoznaje preko zajedničkih prijatelja, no ovaj trend se drastično mijenja. Naime, u posljednja dva desetljeća došlo je do velikog pada broja ljubavnih sastanaka preko prijatelja, a razlog je taj što sve manje ljudi želi da im se netko namješta.

3. U baru ili restoranu

Upoznavanje budućeg partnera tokom noćnog izlaska, zapravo je drugi najpopularniji način. Ovaj trend je takođe u porastu, što ukazuje na to da je uz online dating, jedan od najboljih načina upoznavanja muškarca iz snova, preko koktela ili ukusnog obroka.

2 najgora načina upoznavanja:

1. Na poslu

Tokom 90-ih godina prošloga stoljeća, ovo je bio drugi po redu najpopularniji način upoznavanja partnera. No, u današnje doba, romanse na radnom mjestu nisu toliko popularne, unatoč izuzecima, a i ljubavni stručnjaci upozoravaju kako je ipak pametnije pronaći nekoga izvan radnog mjesta.

2. Na fakultetu

Šanse za pronalaženje idealnog partnera na fakultetu takođe se smanjuju, i to još od 1940. godine. Možda zato što su svi na Tinderu …

Šta kažete na rezultate?

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti