Nauka ispitala: Kakve profilne slike privlače muškarce

Ako si single i tražiš potencijalnog partnera, vjerovatno ti ime aplikacije Tinder nije strano.

Traženje dečka online može biti divno iskustvo, ali može postati i jako frustrirajuće. Kakva će ga slika privući? Šta će ga odbiti? Koje su to fizičke kvalitete (ipak govorimo o prvom, fizičkom utisku) koje će ga natjerati da ti se javi? Nauka ima odgovore na sva ova pitanja.

Stranica Romancegolas odlučila se ozbiljno pozabaviti ovim pitanjima pa je njihov tim skupio 600 profilnih slika iz Pariza, Londona, Hamburga i Berlina kako bi bolje razumjeli upravo to – kakve slike na online profilu generišu određene reakcije. Za početak, u slučaju Tindera se pokazalo da 54.3 posto žena dobije pozitivnu reakciju na svoju sliku, a muškarci su nešto lošiji – samo 35.3 posto žena odluči da je frajer na slici prihvatljiv materijal za početak komunikacije.

profilna1

Istraživanje je dovelo i do ovih zaključaka:

1. Fotke automobila su grozne, fotke restorana prolaze

Žene koje u profilu imaju sliku restorana prolaze puno bolje od onih sa slikom u autu (62 posto vs. 26.1 posto). Slike s restoranom imaju 59.3 posto veću šansu da će dovesti do direktne poruke, a slike s autima rezultiraju porukom u samo 25 posto slučajeva.

2. Slika cijelog tijela prolazi, a grupne slike baš i ne

Oko 58.4 posto muškaraca pozitivno će ocijeniti ženu koja je sama na slici, a njih 55.3 posto će i poslati poruku. Ako se na slici vidi cijelo tijelo, šanse za pozitivnu ocjenu su 66.4 posto, a njih 60.2 posto dobiva i poruku.

3. Osmijeh je pun pogodak

Ne košta ništa, a vrijedi puno, pogotovo kad je u pitanju pozitivna ocjena potencijalnog udvarača – žene koje imaju sliku na kojoj se smiješe dobivaju 60.5 posto pozitivnih ocjena, a šansa da dobiju poruku je 55.3 posto.

Sad kad znate što funkcioniše, možda nije loše dati šansu nekoj aplikaciji, zar ne?

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti