NASA OBJAVILA NOVU SNIMKU JEDNE OD NAJVEĆIH MISTERIJA SVIJETA: Niko ne zna ko je ovaj ČOVJEK …

NASA je potvrdila kako je jedna od najvećih misterija moderne umjetnosti i dalje jasno vidljiva u Australiji

marree

Godine 1998. jedan je pilot slučajno otkrio misteriozni geoglif, ogroman crtež udubljen u zemlju, dugačak 4 kilometara, a koji prikazuje aboridžinskog lovca. Do danas, niko ne zna kako je tamo dospio, odnosno ko ga je napravio.

Geoglif je nazvan Čovjek iz Marreea, prema obližnjem gradiću.

Kako bi ova rukotvorina ostala što duže očuvana, grupa ljudi iz Marreea je 2016. godine dodatno udubila crte koje oblikuju ovaj geoglif, a nova NASA-ina snimka potvrđuje kako je njihov napor dao dobre rezultate.

Restauratorski tim smatra da će sada crtež trajati duže, nego što je do sada trajao onaj izvorni. Tim je dodatno izdubio brazde za hvatanje vode i poticanje rasta vegetacije te se nada da će Čovjek iz Mareea u jednom trenutku – pozeleniti.

marree1

Misterija nastanka geoglifa

Dick Smith, osnivač firmi Dick Smith Electronics i Dick Smith Foods, odlučio je 2016. godine riješiti misteriju nastanka Čovjeka iz Marrea. Njegov tim je dvije godine pokušavao pronaći pravog autora tog djela.

Smith je 2018. godini ponudio nagradu od 3.700 dolara svima koji ponude neke informacije u vezi s nastankom tog crteža. No, niko se nije javio.

Neki smatraju da je geoglif napravio umjetnik koji živi u Alice Springsu, dok drugi dokazi ukazuju da je kreator možda Amerikanac.

Izvor: bhdijaspora.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti