NAJVEĆI PREVARANT U ISTORIJI FUDBALA: 20 godina je glumio profesionalca a uopšte nije znao igrati fudbal!

Carlos Kaiser najveći je prevarant u istoriji fudbala. Punih 20 godina uspio je igrati za neke od velikih brazilskih klubova a da nije imao nikakvog talenta za fudbal.

kaiser1

Kaiser, koji je kasnije postao poznat kao “lažni fudbaler”, oduvijek je želio biti fudbaler, a jedini mu je problem bio što nije znao igrati fudbaler.

Svoj problem je riješio na jednostavan način. Sprijateljio se s mnogim poznatim fudbalerima poput Carlosa Alberta Torresa, Ricarda Roche i Renata Gaucha. Kad bi oni potpisali ugovor s nekim klubom, preporučili bi im Kaisera.

On bi, zahvaljujući građi sličnoj profesionalnim fudbalerima, dobio probni ugovor, a zatim bi čelnicima kluba objasnio da mu treba nekoliko sedmica da se vrati u formu. Kad bi došlo vrijeme da zaigra, čim bi došao do lopte dodao bi je prvom slobodnom igraču, a zatim odglumio ozljedu. To bi mu prolazilo jer osamdesetih godina medicinska tehnologija nije bila toliko razvijena te se lako mogao pretvarati da je ozbiljno ozlijeđen. Tako je uspijevao po nekoliko mjeseci igrati za brojne klubove.

“Nije mi bilo do igre, samo sam se htio zabavljati. Kad god bi me htjeli poslati na teren govorio sam da imam teške bolove, nisu mogli dokazati da lažem”, ispričao je on za FourFourTwo.

kaiser2

Njegovi bivši suigrači otkrivaju da je imao šarm i harizmu kojoj je bilo teško odoljeti, a zahvaljujući tome i statusu slavnog fudbalera imao je velikog uspjeha i sa ženama. Navodno je u svojoj karijeri spavao s preko hiljadu žena. Oko njega je uvijek bilo prelijepih žena koje je dovodio i drugim nogometašima i tako stekao njihovo prijateljstvo. Od njega nije bilo koristi na terenu, ali u slobodno vrijeme im je bio nezamjenjiv.

Doktori i treneri jednostavno bi zaključili da nema sreće s ozljedama, a čak je sebi nabavio i lažni mobitel (koji su u to doba bili rijetkost) i njime na engleskom “razgovarao” s drugim klubovima koji su mu navodno nudili transfere.

Jednom prilikom, dok je igrao za brazilski Bangoo, nakon uobičajenog glumljenja ozljede, dogodilo se da ga je trener zbog nedostatka igrača ipak odlučio ubaciti u igru.

“Sjetio sam se da navijači neprestano vrijeđaju trenera i predsjednika kluba pa sam se tačno pred ulaz u igru zaletio prema tribinama i počeo vrijeđati navijače. Odmah sam dobio crveni karton”, ispričao je.

Bijesni predsjednik kluba ga je pozvao na razgovor odmah nakon utakmice, a Kaiser mu je rekao da je već izgubio jednog oca te da njega gleda kao u drugog oca.

“Nisam mogao dopustiti da neko mog oca zove lopovom i varalicom”, rekao je tom prilikom, a ganuti predsjednik mu je umjesto otkaza dao novi ugovor.

Karijeru je vlastitom odlukom završio nakon 20 godina. Nastupio je u 30 utakmica, a nikad nije dao niti jedan gol.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti