Modni savjeti kraljice stila: “Samo seljanke nose stalno džins i drečave boje”

Njene modne izjave su izazvale burne reakcije širom svijeta jer je o svemu pričala bez dlake na jeziku. Međutim, ne obazirući se na to njen modni ukus je stvarno besprijekoran.

annaw1

Čuvena modna urednica, Anna Wintour (69) važi za najmoćniju ženu iz svijeta mode, a njeni stilski savjeti se bespogovorno slušaju i cijene. Kada bismo takvo pravilo prenijeli na uslove običnih ljudi to bi značilo da farmerke nikada ne treba nositi prilikom posjeta predsjednicima država i kraljevskim porodicama.

Ne treba ih nositi u formalnim poslovnim ili porodičnim prilikama. Međutim, treća situacija je mnoge prilično iznenadila. Ana je otkrila da džins ne smijete da nosite u situaciji kad treba da upoznate roditelje svog izabranika. Naravno, odmah će se postaviti pitanje šta da radimo ako je baš prvi susret sa potencijalnim svekrom i svekrvom planiran na nekom izletu.

Ona savjetuje da pantalone i te kako dolaze u obzir, ali odaberite neki opušteni model širih nogavica ili suknju-pantalone u zavisnosti od svoje figure. Po pitanju modnih tkanina, Anni se nimalo ne dopada najlon, a kada govorimo o sportskoj odjeći, ova zloglasna urednica nikako ne može smisliti fluorescentne krpice.

“Ne zaboravite ponijeti sunčane naočale, osobito u situacijama kada teniseri insistiraju na nošenju ružnih fluorescentnih boja na terenu.” Osim što suvereno vlada modnom industrijom, nekrunisana kraljica mode prepoznatljive paž frizure njeguje besprijekoran stil odijevanja, te se modni kritičari ne usuđuju da bilo šta zamjere.

U njenom garderoberu, kao i na javnim pojavljivanjima preovladavaju elegantne haljine, blejzeri, kaputi, kao i visoke potpetice. S obzirom na takav način odijevanja, rijetko ko bi mogao da je zamisli odjevenu u farmerke. Međutim, urednica američkog Voguea je otkrila da farmerke rado bira i voli da nosi.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti