Mlada Bosanka ima samo 16 godina i već je osvojila Hollywood: Ovdje niko nije čuo za nju, a ona živi američki san

Tinejdžerka bosanskih korijena ima samo 16 godina, a već je uspjela da pokori surovi svijet Hollywooda. Igrala je rame uz rame sa nekim od najvećih svjetskih zvijezda poput Julie Roberts i Jasona Stathama, a na Balkanu skoro da niko i ne zna za nju.

U dobi od samo sedam godina glumila je u pozorišnim predstavama “Mary Poppins”, “Camp Rock” i “Annie”, a 2011. počela je dobijati angažmane u TV serijama i filmovima.

Izabela Vidović je ljubav prema sedmoj umjetnosti naslijedila od majke Elizabete, djevojačkog prezimena Bašić, koja je takođe uspješna rediteljka, scenaristkinja, glumica i književnica. Elizabeta i njen suprug Mario su Hrvati porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Elizabeta je rođena u njemačkom gradu Kaselu, ali odrasla je u Busovači u BiH, odakle se poslije preselila u Sjedinjene Američke Države.

Izabela se rodila u Čikagu, a ima i sestru Katarinu. Iako rođene u dijaspori, obje djevojčice tečno govore hrvatski jezik, a s roditeljima rado dolaze na ljetovanje u Hrvatsku.

Sa Stathamom je snimila triler “Neprijatelj pred vratima”, a nedavno je bila i premijera drame “Wonder” u kojoj glumi s oskarovkom Julie-om Roberts i komičarem Owenom Wilsonom.

Izabela se bavi i pjevanjem. Njeni amaterski snimci na You Tube-u su pravi hit među njenim pratiocima.

bosanka

Izvor: nostalgicno.novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti