Mislila je da je kupila ŠTENE, ali ono je počelo naglo da raste i dostiglo težinu od 200 kg! (VIDEO)

Jedna žena iz Kine je kupila mladunče medvjeda dok je bila na odmoru prije dvije godine, a da to nije ni znala!

stene1

U početku je mislila da je u pitanju mali pas, ali se ubrzo pokazalo da se prevarila.

“Mali crni” je brzo porastao i nije ni prestajao, dok nije dostigao težinu od 200 kg. Radilo se o ugroženoj vrsti azijskog crnog medvjeda koji je potom odveden u utočište za životinje.

– Bio je izuzetno mali kada sam ga dovela kući, ali je nastavio sve više i više da raste – rekla je njegova vlasnica Su Jun, stanovnica oblasti Juliang u provinciji Junan.

stene2

Nastavila je da čuva medvjeda još dvije godine. Primjetila je da je veoma osjetjivo stvorenje koje se plaši da bude bez svog vlasnika.

Su je rekla je bio pravi izazov brinuti od medvjedu koji dnevno pojede gajbicu voća i dvije kofe nudli.

Azijski crni medvjed je vrsta životinja iz porodice medvjeda koji živi u Aziji. Bliski je srodnik mrkog medvjeda. Građom je sličan mrkom medvjedu, ali je laganije građen i ima tanje udove od njega.

stene3

Tijelo mu je dugo 120-180 centimetara, dok je rep dug 6-10 centimetara. Mužjak je težak 90-150 kilograma. Ženka je teška 65-90 kilograma, s tim da postoje izuzeci od 140 kilograma.

Boja krzna mu je najčešće crna; smeđi primjerci su rijetki. Na prsima ima veliku bijelu mrlju u obliku polumjeseca, koja mu daje i samo ime. Glava mu je velika i okrugla, dok su oči malene. Uši su velike i relativno razmaknute.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti