LUDAK: Britanac ne može putovati jer mu je novo prezime previše vulgarno za pasoš

Želite li putovati u inostranstvo, a zainteresovani ste za promjenu svog imena, možda će vas zanimati greška ovog čovjeka.

fuk

Nakon što je promijenio ime, Kenny Kennard više ne može putovati – jer je njegovo novo prezime previše uvredljivo da bude ispisano na pasošu, pišu britanski mediji.

Naime, 33-godišnjak je iz šale promijenio svoje prezime u Fu-Kennard prije nekoliko godina, no sad se više ne smije nakon što su mu rekli da ono ne može pisati na putnim dokumentima.

Zaposlenik supermarketa iz Cornwalla u Velikoj Britaniji tri puta se žalio na presudu oko pasoša, no Home Office, britanska vladina agencija, odbila je promijeniti svoju odluku jer bi njegovo prezime “moglo prouzročiti uvrede”.

“Odlučio sam promijeniti prezime u Fu-Kennard prije nekoliko godina”, rekao je za The Mirror. “Kad sam morao podnijeti zahtjev za vozačku dozvolu, sve je prošlo u redu pa sam zaključio da neće biti drugačije ni tokom podnošenja zahtjeva za pasoš. Kako sam se prevario.”

“Odbili su me jer moje ime može biti uvredljivo ili je vulgarno”, dodao je. Nakon toga se žalio, no odbili su ga i rekli mu da se mora javiti članu parlamenta koji ga predstavlja. Zatim je pisao zastupniku Scottu Mannu, a on mu je odgovorio kako su oni nadležni da odbiju takav zahtjev.

Kennard sad govori kako je šokiran što ljudi ne shvataju šalu i vide je drugačije, a zbog presude kaže da se osjeća kao zatvorenik u vlastitoj zemlji.

“Život je prekratak da bude dosadan”, rekao je.

Prema službenim smjernicama Home Officea, podnositelj zahtjeva za pasoš ne može imati ime koje “može izazvati ogorčenje ili uvredu” ili bi se moglo klasificirati kao “neprihvatljivo”, uključujući upotrebu “kletvi, seksualno eksplicitnih referenci, neprikladnih vjerskih konotacija …”.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti