Krava koja je pobjegla iz klaonice i otplivala u slobodu je naš heroj dana

Buntovna krava, koja je na nevjerovatan način pobjegla dok su je vodili u klaonicu, sada živi sama na ostrvu i napada svakog ko joj se približi

krava1

Nešto čudno se dešava sa kravama u Poljskoj. Krajem prošle godine je jedna posebno hrabra krava odbjegla i počela da živi sa krdom bizona i time nam svima očitala lekciju o hrabrosti i slobodi. Manje od dva mjeseca kasnije, još jedna krava je riješila da nas podsjeti kako vrijedi boriti se za slobodu.

Kad su prošlog mjeseca pokušali da je uvedu u kamion koji je trebalo da je preveze u klaonicu, krava je probila metalnu ogradu i pobjegla do obližnjeg jezera Nisa u južnoj Poljskoj. Kada je vlasnik pokušao da je vrati na farmu, slomila je ruku jednom od njegovih radnika. Nakon toga je skočila u jezero i otplivala do jednog od ostrva na sredini jezera.

Vlasnik, poznat kao gospodin Lukas, rekao je da je čak vidio da je u jednom trenu zaronila. Lukas je, nakon što je nedjelju dana bezuspješno pokušavao da vrati kravu, odustao i umjesto toga odlučio da pripazi da ima dovoljno hrane za preživljavanje.

U potragu su se uključili čak i vatrogasci koji su brodom došli na ostrvo, ali kad ih je krava vidjela, otplivala je do poluostrva udaljenog 50 metara. Zapovjednik Pavel Gotovski kaže da je životinja preplašena, ali zdrava.

Kada su pozvali veterinara da pokuša uspavati životinju, on je objasnio da trenutno nema sredstva za uspavljivanje i da će proći nekoliko dana prije nego što stigne porudžbina.

U cijelu priču uključili su se i političari. Farmer je čak razmišljao da odbjeglu kravu jednostavno ustrijeli, ali je gradonačelnik Česlav Bilobran zaključio da je treba pustiti da živi.

Poljski političar i bivši pjevač Pavel Kukiz podelio je na Facebooku post u kojem je ponudio da plati da se “krava heroina” spasi od smrti.

“Krava je herojski pobjegla i uspjela da dođe do ostrva u sredini jezera. Nije se predala ni vatrogascima koji su došli po nju i još se bori. Nisam vegetarijanac, ali njena odlučnost i volja da preživi je neprocjenjiva. Zbog toga sam odlučio da uradim sve što je u mojoj moći da joj se omogući da ostane na sigurnom i da proživi svoj život do prirodne smrti”, rekao je.

Izvor: noizz.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti