Kovali su ga u zvijezde, a danas mu društvo prave kriminalci! Alkohol i depresija su uništili blistavu karijeru

17. februara 1982. godine rođen je jedan od najboljih brazilskih fudbalera – Adriano.

Adriano Leite Ribeiro bio je jedan od najboljih fudbalera svijeta dok je nastupao za milanski Inter, ali njegovi briljantni nastupi na terenu ostali su u sjenci životnih drama koje je proživljavao… A bilo ih je itekako, da se ne lažemo.

Definitivno bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera u istoriji fudbala, govorili su da mu je samo nebo granica… Međutim, nakaradan način života ga je potpuno upropastio. Svojevremeno bio je strah i trepet za sve golmane svijeta. Popularni Imperator je igrajući za Inter i Parmu rešetao mreže, bio je nerješiva enigma za odbrane protivnika, ali je nakon smrti oca sve krenulo nizbrdo.

Adrianovo djetinjstvo je bilo jako surovo. Odrastao je u ozloglašenim favelama u Riju. Njegov otac Almir želio je da ga izvede na pravi put, da njegov sin postane slavan fudbaler. Jednom su se otac i sin, vraćajući se kući s treninga, nehotično našli u sred žestokog okršaja policije i dilera. Almir je u razmjeni vatre pogođen u glavu. Srećom preživio je, ali metak mu je ostao kao suvenir u lobanji.

Očev san se ispunio 12 godina nakon ovog jezivog događaja. Adriano je postao vrhunski napadač. Nakon sjajne epizode u dresu Parme zaigrao je za Inter. Postao je ljubimac navijača, uživao je na terenu… Međutim, sve se promijenilo kada je otac Almir preminuo od srčanog udara.
“Očeva smrt me je uništila. Konstantno sam bio pijan. Izolovao sam se, vidio sam sebe u Italiji samog, tužnog i depresivnog i počeo sam piti. Dolazio sam pijan i na trening i odveli bi me da spavam, a onda bi prijavili da sam povrijeđen”, kazao je Adriano i dodao:

“Znam da sam mnogo patio kada mi je otac umro, a bio sam sretan samo kada sam pijan i pio sam sve: Viski, vino, vodku, pivo. Mnogo piva. Nikako nisam mogao prestati i morao sam napustiti Inter. Razumio sam da su problem ljudi oko mene, koji su me vodili na žurke gdje su bile žene i alkohol. Nisam mislio ni na šta drugo. Vratio sam se u Brazil, odustao sam od miliona ali sam uspio ponovo pronaći sreću”.

Inter je pokušavao da vrati u život svog golgetera. Angažovali su psihologe, psihijatre, ali nije bilo rezultata. Uprava kluba je potom riješila da Adrijanu uruči otkaz, a on je momentalno nakon toga odlučio otići u igračku penziju. Sa svega dvadeset i sedam godina.

Istina, penzija je kratko trajala. Poslije mjesec dana je potpisao za Flamengo. Nije igrao loše, vodio je brazilski tim do titule 2009. godine. Ali nije se odrekao noćnog života i poroka.

Predsjednik Flamenga je u javnosti prekorio Adrijana zbog pretjeranog uživanja u piću. Nedugo zatim, Adriano je pred sudom morao svjedočiti kako nije pozajmljivao pare Fabijanu Atanaziju da Silvi, istaknutom članu „Komanda Vermelja“ iliti „Crvene Komande“, jedne od najozloglašenijih brazilskih bandi.

Nevjerovatno, ali istinito… Svi skandali nisu uticali na odluku Rome koja je angažovala Adrijana. U dresu Vučice izdržao je svega sedam mjeseci, odigravši tek pet utakmica. Poslije kratkog izleta u Italiji ponovo se vratio u Brazil. U tom periodu njegov bivši agent Gilmar Rinaldi bio je jako zabrinut za njegov život.

„Plašim se za njegov život“, iskren je bio Rinaldi. „Njemu treba pomoć. Ne zanima me njegova fudbalska karijera, zanima me isključivo on. Znate, Adriano mi je poput sina. On je godinama u teškoj depresiji i niko ne želi mu pomoći. Orgije, pijančenja i druženje sa žestokim momcima nisu problemi, to su samo posljedice. Depresija je kriva za sve. Da li mislim da razmišlja o samoubistvu? Ne znam, sve što znam je da mu treba pomoć.“

Legendarni napadač je ostao bez svega što je stekao u bogatoj igračkoj karijeri i već neko vrijeme živi u faveli sa svojom majkom. Svojevremeno jedan od najboljih napadača svijeta Adrijano Leite bankrotirao je.

Oduzeta mu je i luksuzna vila u Rio de Ženeiru, pa već neko vrijeme živi sa majkom u najopasnijem dijelu Brazila. Užasan način života popularnom Imperatoru je potpuno uništio karijeru. Usred brunog društvenog života našao je vremena za obračun s “vješticom” koja ga je izabrala za žrtvu u obredu crne magije, u Južnoj Americi popularne Makumbe.

Snimio je video u kom joj poručuje: “Znam da postoji vještica koja je na mene bacila čini, ali to joj neće uspeti, jer Bog je veći. Bolje bi joj bilo da vodi računa o svom životu. Saznao sam da je žena, ali ne ljutim se na nju. Žalim je. Moja porodica se svaki dan moli za mene i to me spasilo od njenih zlih čini…”

Nakon što je potrošio novac zarađen u karijeri 35-godišnjak Adriano plaća zaštitu bandi iz favele u Riju i druži se s dilerima. Dokumentarac o Adrijanu, koji je ranije bio viđen u društvu mafije, trebalo bi da bude emitovan 2020. godine. To je samo početak novog poglavlja jer u sklopu dogovora Brazilac će dobiti i jednu od glavnih uloga u drugoj komediji.

Adriano je prije nekoliko godina organizovao žurku u jednom motelu na poznatoj plaži Kopakabani u Rio de Žaneiru, a za potrebe gostiju iznajmio je 18 prostitutki koje je platio 30.000 eura. Brazilski mediji su naveli da je Adriano za potrebe privatne zabave iznajmio motel na plaži, a kako bi se gosti što bolje osjećali obezbijedio je usluge 18 prostitutki.

Legendarni fudbaler je doveo prostitutke iz obližnjeg bordela, koji je zbog nedostatka osoblja morao privremeno zatvoriti vrata i tako izazvati revolt stalnih mušterija.

“Adriano je s nekoliko prijatelja došao i sa sobom poveo sve prostitutke”, rekao je vlasnik bordela.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti