Koja je najtraženija karakteristika vašeg novog partnera?

Šta je to važnije čak i od seksa, za koji bi svi rekli da je jaako visoko na listi poželjnih karakteristika

couple11

Što tražimo u budućem partneru? Da ima smisao za humor? Da je visokoobrazovan? Da ima veliki … auto?

Nijedno od toga. Ono što želimo, prema odgovorima 2.000 ispitanih, je osoba s kojom možemo voditi smislen i značajan razgovor.

U današnje doba kada je svijet toliko okrenut materijalnim dobrima, kada nas se pokušava uvjeriti da će nam sreću donijeti samo veliki mišići i dobre slike na društvenim mrežama, lijepo je čuti da ipak ciljamo na malo važnije stvari od toga. Da zapravo želimo nekoga s kime se možemo opustiti u dobrom starom razgovoru.

U studiji se pokazalo da je komunikacija traženija od fizičke privlačnosti, a 58% ispitanih potvrdilo je da bi partnerova loša upotreba jezika i gramatike moglo biti nešto što će ih vrlo brzo ohladiti, čak i više od lošeg seksa.

U inicijalnim fazama druženja kvaliteta razgovora od krucijalne je važnosti, jer njih 60% vjeruje da se moguće u nekoga zaljubiti odmah nakon prvog razgovora dok 87% ispitanih navodi da dobar razgovor osobu odmah može učiniti privlačnijom.

S obzirom da su razgovori toliko važni, potrebno je pronaći dobru temu. Teme koje bismo, prema ovim rezultatima, trebali izbjegavati su hrana, sukob generacija, i dakako, politika. Te teme toliko su odbojne da čak 59% ispitanih tvrdi da nikada ne bi izašlo na sastanak s osobom suprotnih političkih uvjerenja – kako bi se odmah na početku poštedili neminovnih rasprava.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti