‘KO KUPI PLAŽU I ZEMLJIŠTE DOBIJE NA POKLON TVRĐAVU’: Neviđen OGLAS za prodaju NEKRETNINA u CRNOJ GORI!

Ko je prodavac ove vrijedne imovine, čija je ona?

Da nije stigao do društvenih mreža, nesvakidašnji oglas o prodaji građevinskog zemljišta na Luštici u Crnoj Gori, površine 107.858 metara kvadratnih, prošao bi nezapaženo.

Kako je objavljeno, u prodajnom paketu je lična plaža 5.690 metara kvadratnih (zemljište) i austrougarska tvrđava Arza od 1.455 kvadratnih metara (građevina).

– Parcela se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv, na poluostrvu Luštica i ima direktan izlaz na Jadransko more i sopstvene plaže. Ukupna građevinska površina od 10.078 metara kvadratnih. Cijena po dogovoru – navodi oglašivač.

Ko je prodavac ove vrijedne imovine, čija je ona, ako je riječ i o spomeniku kulture, tvrđavi Arza, nakon što je Vojska nju, kao i druge austrougarske tvđave prepustila državi Crnoj Gori?

Podsjetimo da je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte od 2014. do 2017. godine čak deset puta produžavao rok za dostavljanje ponuda na međunarodni tender za davanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatirijuma na lokaciji Donja Arza. Zakup se odnosio na period od 31 do 90 godina. Niko nije “zagrizao”, vjerovatno zbog oštrih uslova zakupa.

Prije toga, međutim, objavljena je 2005. godine prodaja Arze za 4,5 miliona eura jednom rusko-crnogorsko-srpskom konzorcijumu.

Tada su novi vlasnici izazvali revolt mještana, jer su zabranili prolaz javnim putem na plažu, u uvalu i do mula Arze.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti