Kako tijelo reaguje na emocije?

Pozitivna energija učinit će nas zdravima i veselima, dok će negativna napraviti loše stvari kojih ćemo se teško riješiti – upravo je to razlog zašto pesimisti uvijek imaju problema sa zdravljem i zašto bi ih trebali izbjegavati, jer je dokazano da su loše emocije zarazne.

Šta zapravo emocije rade našem tijelu? Npr. ako smo okruženi ljudima loše volje koji crpe našu mentalnu energiju svojim ponašanjem, tijelo odmah reaguje povišenim razinama stresa što donosi anksioznost, lošu cirkulaciju i glavobolju, uzrokovanu visokim pritiskom i organizam je u lošem stanju. Štaviše, samo pet minuta bijesa toliko je stresno da se naš imunološki sistem neće oporaviti od toga slijedećih šest sati.

Ne treba ni naglašavati da će česta izloženost ovakvim emocijama u konačnom podići rizik za moždani ili srčani udar u nebesa …

emotion

Nepovjerenje je još jedna od negativnih emocija koje će nam napraviti veliku štetu – cinizam vodi u demenciju, što je dokazano istraživanjem iz 2014. godine, a opušteni i smireni ljudi imaju daleko manji rizik za pojavu ove bolesti.

Brige udaraju na želudac, stres slabi mozak i srce, a tuga udara na pluća, što posljedično uzrokuje oticanje i bolove u trbuhu.

Jetra i žuč povezani su, očekivano, s gnjevom i ljutnjom, pretjerana zabrinutost i tjeskoba loše će utjecati na zdravlje pluća i debelog crijeva.

Za kraj, pretjerano razmišljanje i analiziranje dovest će do problema sa slezenom i uzrokovati umor i smanjenje koncentracije, a ništa manje neće patiti ni želudac i crijeva koja će biti puna plinova.

Ukratko – opustite se, nemojte analizirati sve što se dogodilo do beskraja i riješite se pesimista iz svoje okoline, pa će vaše zdravlje biti puno, puno bolje.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti