KAKO SPAVATE? 10 poza koje o vašoj vezi otkrivaju više nego što mislite

Kao što svako ko dijeli krevet zna, postoje plusevi i minusi kada spavate pored nekog. Evo šta neki od najčešćih položaja govore o tom paru.

Spavanje u istom krevetu podrazumijeva možda i veći stepen intimnosti nego seks jer zahtijeva veliku dozu prilagođavanja. Donosimo vam neke od najčešćih položaja u kojima parovi spavaju i objašnjenje šta oni znače kada je veza tog para u pitanju.

spavanje1

A Ovaj položaj ulijeva povjerenje i najuobičajeniji je položaj za spavanje kod parova tokom prve tri do pet godina. Objema stranama pruža maksimalnu razinu fizičke bliskosti, samo što ona u ovom slučaju nije nužno seksualna.

B Položaj u kojem spavate okrenuti licem u lice je Rolls Royce u području intimnosti. Najčešće ga praktikuju mladi parovi koji su toliko zaljubljeni i opsjednuti jedno drugim da ne mogu podnijeti pomisao razdvojenog spavanja.

C Ovo je kao ‘spooning’, ali nešto razdvojenija verzija, a cilj joj je balansiranje potrebe za prostorom i potrebe za bliskosti’, pa u tom slučaju partnera dodirujemo samo rukom, koljenom ili nogom. Ovaj položaj najčešće praktikuju osobe koje su u braku ili vezi duže od pet godina, pa se osjećaju dovoljno sigurnima da u svoj položaj za spavanje unesu malo prostora.

D Nekim parovima nije ugodno utvrđivati direktan fizički kontakt pa traže alternativne metode da bi došli do ‘slučajne’ bliskosti, poput noge koja ga ‘eto sasvim slučajno’ dodiruje dok ležite u krevetu. Ovakav položaj može upućivati na poznavanje, udobnost i kvalitetu odnosa, ali i neku drskost, poput tajnog koda.

E Ovakav položaj nikako nije dobar pokazatelj jer daje naslutiti da partner, svjesno ili ne, iz nekog razloga pokušava pobjeći od vas. trebali biste razgovarati o problemima koji postoje u vašoj vezi, a koji očigledno još nisu izašli na vidjelo nego vas potkopavaju iznutra. S druge strane, ako je vaš partner i inače nemiran spavač koji tokom noći promjeni na stotine čudnih položaja, onda nema razloga za zabrinutost.

F Ovaj vam položaj ostavlja utisak kao da ste upravo primili veliki dar pun ljubavi, pogotovo ako prolazite kroz vrijeme krize i kada imate posebne potrebe. Ovo je doslovno kao da vas neko uzme ‘pod svoje krilo’, osjećate se zaštićeno i spokojno, a riječ je o položaju kojeg praktikuju parovi koji očigledno dijele velike količine ljubavi i pažnje.

G Ovo je gotovo siguran pokazatelj da nešto nije u redu, bilo u vašem odnosu, pa jedan od partnera traži osamu na drugom kraju kreveta dok drugoga za to nije pretjerano briga, ili se jedan od partnera udaljava zbog ličnih problema koje proživljava sam sa sobom. Bilo kako bilo, vrijeme je da porazgovarate o stvarima koje više ne štimaju.

H Kako se nagomilavaju godine koje ste proveli u braku, sve se više javlja potreba da vratite privatnost u vaše navike spavanja. Neki parovi jednostavno kupe veći krevet kako bi i jedno i drugo imali potpunu i privatnu udobnost, dok se drugi okrenu upravo ovom položaju. Iako na ovaj način dobijaju privatnost i izolovanost, parovi se svejedno dodiruju leđima, čime međusobno daju do znanja da su bez obzira na sve tu jedno za drugo.

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti