Kako da vas cipele na štiklu više nikad ne žuljaju (VIDEO)

Neke žene prolaze kroz agoniju i u sasvim malim štiklama, dok druge izdrže bez ikakvih problema cijeli dan na 12-icama. U čemu je fora?

Odgovor se ne krije u ulošcima za cipele, preskupim dizajnerskim modelima ili njegovanim stopalima, već je riječ o nečemu mnogo jednostavnijem: obliku vašeg stopala.

Stručnjaci tvrde da su neke žene prosto stvorene da nose vrtoglave štikle, a druge se žale i kada su podignute minimalno.

Ključ je u tome da otkrijete kojoj vrsti vi pripadate i zahvaljujući jednostavnom testu koji je razvila Ema Sapl, sada to možete da uradite.

Ema je stručnjak za stopala i godinama je analizirala žene koje su se žalile na bolove u nogama iako su nosile takozvane udobne ravne cipele.

Razvila je test Savršena visina štikle. Evo kako on izgleda. Trebaće vam stolica, metar, olovka i prijatelj.

1. Izujte se, sjedite i jednu nogu držite ravno ispred sebe, opustite stopalo. Ukoliko ono prirodno u opuštenom stanju stoji pod pravim uglom u odnosu na vašu ispruženu nogu i ne pada, gležanj vam je manje pokretljiv i biće vam udobnije u ravnoj obući nego na štiklama. Ukoliko vrh stopala pada, i ostaje u ravnoj liniji sa nogom, rođeni ste za štikle!

2. Da biste pronašli idealnu visinu štikle, ostanite u istom položaju i neka vam prijatelj pomogne da metar raširite od pete, ravno, to jest paralelno sa podom, onda stavite olovku na jastučiće ispod prstiju tako da formira prav ugao sa metrom.

3. Broj na metru na koji padne olovka će biti idealna visina štikle.

Izvor: info-teka.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti