IZBJEGAVAJTE IH PO SVAKU CIJENU: Stvari koje nikako ne smijete tražiti na Googlu

Neke je stvari bolje zaobići, vjerujte nam.

neguglaj

Postoje stvari koje zaista nikada ne biste smjeli tražiti na Googleu. Bilo zbog toga što se radi o nečemu zaista gadnom, ili zbog toga što neke stranice nisu sigurne da ih se gleda na poslu (pogotovo ako vam šef viri iza leđa).

Reddit je prikupio popis takvih Google pretraga. Evo što su sve stavili u ladicu ‘nikad guglati’:

1. Fournier

NBA košarkaš koji igra za Orlando Magic zove se Evan Fournier, a njegov je nadimak ‘nikad guglati’. Za to postoji jako dobar razlog.

Njegovo prezime, koje na francuskom znači ‘pekar’, takođe je naziv za jednu vrstu gangrene koja pogađa genitalije. Upišete li u Google njegovo ime, mogli biste kao rezultat pretrage ugledatu slike upravo te bolesti. A to zaista ne želite.

2. Krokodil

To je ulični naziv Desomorfina, snažne droge iz kategorije oploida koja se koristi kao nadomjestak herionu. Nuspojave ove droge su strašne rane i plikove po koži slične koži krokodila. Niti taj prizor ne želite vidjeti.

3. Vašu omiljenu hranu

Tako ćete samo ogladniti. A zašto biste to htjeli?

4. ‘Mouth’ larva

Jedan korisnik Reddita u Google je ukucao ‘moth larva’ (larva moljca). No napravio je tipfeler pa je slučajno napisao ‘mouth larva’ (larva u ustima). Prizor koji je ugledao kao rezultat svoje pretrage upravo je ono što biste i očekivali. I nije nimalo lijep.

5. Google

Sigurno ste čuli za beskonačnu petlju koja uopće nije mit i zbog koje bi svijet mogao doći svome kraju.

No, zanimljivo je da je vaša URL traka takođe i traka za pretragu. Uštedite si vrijeme i utipkajte onamo upravo ono što tražite. Ili svoj omiljeni pretraživač podesite kao ‘default’.

6. Calculus Bridge

Ne, to nije matematički problem. To je otvrdnuti plak na zubima. To vam može skinuti zubar, ali taj prizor uopšte nije lijep.

7. Vaša e-mail adresa

Može biti zanimljivo (i zastrašujuće) vidjeti što ste sve stavili na Internet. Redditovi korisnici prijavili su razne spamove, prodane račune, otkrivene lozinke i još puno toga. Najsigurnije je provjeriti čega sve ima na internetu, a trebalo bi biti tajno. Čak i ako vam se ne svidi ono što ćete naći.

8. Harlequin ichthyosis

To je ozbiljan genetički poremećaj i nema veze s likom Harlekina iz pozorišta. Prije je ovo zastrašujuće i nimalo lijepo oboljenje bilo smrtonosno, ali danas pacijenti ipak preživljavaju uz puno muke.

9. Vaši simptomi

Ako mislite da ste bolesni, idite doktoru. Nemojte tražiti simptome po internetu. To nikad nije dobra ideja.

Izvor: jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti