Cijeli svijet dijeli ovaj snimak: Pogledajte šta se nalazi na vrhu piramida (VIDEO)

Strogo je zabranjeno penjati se na piramide u Egiptu. Pokušate li, osim što možete poginuti, zbog oštećivanja tih prastarih spomenika možete završiti u egipatskom zatvoru i na do tri godine.

To međutim nije zaustavilo njemačkog blogera Andreja Ciesielskog, iz Münchena. Taj je 18-godišnjak lud za penjanje po zgradama i raznim spomenicima, što možete pogledati na njegovom blogu, na kojem možete pogledati i njegove posjete Dubaiju i Hong Kongu.

Mladi se Andrej bez pardona krenuo penjati, ne obazirući se na povike drugih turista, ali i policije, jer ih, kako je napisao, nije razumio s obzirom na to da su govorili na arapskom.

Osam minuta do vrha

Svoj uspon na 4500 godina staru Veliku piramidu u Gizi zabilježio je kamerom. Do vrha 146 metara visoke piramide mu je trebalo svega osam minuta – za silazak nešto više, čak 20 minuta jer, kako je napisao “sigurnost je na prvom mjestu”. Ali isplatilo se jer je pogled nevjerovatan.

“U pozadini vidite Gizu. Prije puta u Kairo nisam bio siguran je li to pametno, ali sam sretan što sam otišao. Zajedno protiv terora. Zadnjeg dana moje posjete dogodio se teroristički napad u blizini piramida. Nekoliko je ljudi ubijeno.”

Kako pišu mediji, mladog je Nijemca nakon silaska pokupila policija i odvela na ispitivanje u stanicu, no policajci su ga ipak pustili, zajedno sa svim snimkama koje je napravio.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti