Estonka Anu Hark 54 dana putovala biciklom do Sarajeva

Biciklistkinja iz Estonije Anu Hark je 54 dana putovala biciklom do Bosne i Hercegovine iz Švicarske, a posljednjih dana boravi u glavnom gradu naše zemlje gdje svakodnevno upoznaje nove ljude. U razgovoru za Klix.ba ističe kako su joj ljudi glavni motiv za vožnju te da je do sada prešla blizu 5.300 kilometara.

Anu kaže da joj ovo nije prva ruta, te da je u junu mjesecu na putovanje krenula iz Estonije, a dalje je vozila preko Francuske, Švicarske, Grčke, Albanije, Crna Gore i Hrvatske, a sada se trenutno nalazi u BiH.

anu1

“Vjerovatno sam prešla i više kilometara s obzirom na to da mi podaci na mobilnom telefonu ne pokazuju stvarno stanje i da Google Maps ponekad zna ‘zaštopati’. Čula sam da je u Sarajevu u toku Sarajevo Film Festival, mada sam sasvim slučajno u tom periodu ovdje. Nisam mnogo znala o SFF-u, ali pokušavam doći do informacije više. Najveću snagu u vožnji bicikla i prelasku velikog broja kilometara mi pruža razgovor s ljudima, što je ujedno i glavni razlog zašto putujem na ovakav način”, kaže Anu.

Dodaje da je pomalo umorna, ali se ne predaje iako ovakav vid rekreacije nije nimalo jednostavan za žene.

“Posljednja stanica će mi biti Beograd jer mi je ostalo još malo dana do kraja puta. U svakoj državi kupim neki suvenir koji će me asocirati na putovanje”, naglašava Hark.

anu2

Na kraju dodaje kako nekada dok razgovara s ljudima ili ih pita za put ili kilometražu, većinom zna odgovor na pitanje, ali to radi jer želi započeti konverzaciju i druženje.

Izvor: klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti