Drevna divovska lobanja sa ‘rogovima’ pronađena je u 19. vijeku tokom arheoloških iskopavanja

Postoje mnoga arheološka otkrića koja nisu dobila svoja zvanična objašnjenja. Jedno od njih je i ljudska lobanja pronađena osamdesetih godina 19. vijeka u Sayreu, Pennsylvania.

Neobična lobanja je imale rogove, a njena veličina ukazuje da se radi o ostacima čovjeka koji je bio džin, visok više od 2,1 metra. Analizom je utvrđeno da je vlasnik lobanje sahranjen prije više od 1.200 godina, a bio je anatomski normalan muškarac osim jedne pojedinosti – imao je kosti koje su izlazile iz glave, oko pet centimetara iznad obrva, koje su najsličnije rogovima.

Poslije pronalaska, ove kosti su poslate u muzej u Philadelphiji, ali su na putu ukradene. Danas nema čvrstih dokaza da su zaista i postojale. Fotografije koje svjedoče tome su, po mnogima, falsifikat, dok neki vjeruju da su autentične i da se ovdje radi o ostacima vanzemaljca. Slične lobanje pronađene su i u blizini Wellsvillea, New York kao i u Texasu.

Rogovi na ljudskoj glavi nisu nešto što je potpuno nepoznato. Nekada su smatrani simbolom kraljeva. U Mojsijevo vrijeme, rogovi su bili simbol autoriteta i moći. Aleksandar Veliki prikazan je sa rogovima na glavi na nekim novčićima.

Biblijski pali anđeli su predstavljani kao džinovi sa rogovima. Rogovi su bili simbol mudrosti, ali i vlasti. Zato su šamani, sveštenici i kraljevi usvojili običaj stavljanja rogova, a kasnije kruna.

Potomci vanzemaljaca?

Prema knjizi proroka Henoka radi se o hibridima, potomcima vanzemaljaca i ljudi. Postoje indicije da je do miješanja došlo oko 3.000 godina prije nove ere, tako da je moguće da je nađena lobanja samo ostatak džina koji je izbjegao potop u Mesopotamiji.

Izvor: vesti-online.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti