Dok iskreno ne odgovorite na ovih 5 pitanja, ne govorite ‘Volim te’

Mnogi olako izgovaraju “Volim te”, a da zapravo ne promisle jesu li njihovi osjećaji doista toliko duboki i ozbiljni. Mnogi brkaju požudu s ljubavlju. Zato, ne želite li nekoga povrijediti brzopletim izjavama ljubavi, najprije iskreno odgovorite na ovih pet pitanja:

Vrti li se sve u vašoj vezi oko seksa?

Naravno da je jaka hemija u spavaćoj sobi poželjna u zdravoj ljubavnoj vezi, ali opsesija seksom govori kako se tu više radi o požudi nego o iskrenoj ljubavi. Ako se sve u vezi svodi na seks, nakon nekog vremena dosadit ćete jedno drugome i početi tragati za novim uzbuđenjima u krevetu. Tako da, dugoročno, ta veza nema budućnost i bolje je ne izjavljivati ljubav.

Imate li tajni pred partnerom?

U pravoj, iskrenoj ljubavnoj vezi, partneri su iskreni jedan prema drugome, odnosno nemaju potrebu nešto sakrivati, ne grade zidove među sobom niti se ograničavaju. Ako jedan ili oboje partnera skriva svoje pravo lice od drugoga, tada je ta veza osuđena na propast i nema smisla govoriti “Volim te”.

Vlada li među vama duboko, trajno prijateljstvo?

Ako je tako, tada ste na dobrom putu prema ozbiljnoj ljubavnoj vezi i iskrenim osjećajima ljubavi prema svom partneru. Odnos koji nije izgrađen na temeljima dubokog prijateljstva među partnerima, neće dugo potrajati. Kada se slegnu prve strasti, a leptirići iz trbuha odlete, na vidjelo će početi izlaziti problemi.

Koliko često ste ljubomorni ili prezahtjevni?

Partneri u pravoj ljubavnoj vezi vjeruju jedan drugome i tu nema mjesta ljubomori. Ako se pojave takvi osjećaji, to pokazuje kako ne postoji povjerenje, a bez toga nema ni ozbiljne veze koja će dugo trajati. Jednako je i kada su partneri previše zahtjevni pa jedan drugoga guše svojim željama. Tu se obično radi o sebičnom načinu razmišljanja, odnosno ne dopušta se drugoj strani da “diše slobodno, punim plućima”.

reall2

Očekujete li savršenstvo od partnera?

Ako je tako, najprije se trebate pogledati u ogledalo i zapitati jeste li vi savršeni. Ljudi koji od svojih partnera očekuju da su savršeni, zapravo ih nisu prihvatili onakvima kakvi jesu. Takvo ponašanje pokazuje da zapravo nisu s nekim s kim bi trebali biti, da partner s kojim su u vezi nije ono što su zamislili u životu. Znači, ako očekujete savršenstvo, radije ne izjavljute ljubav jer ta veza nema sretnu budućnost.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti