Djevojka sa dvije vagine odgovorila je na pitanje koje sve zanima

Amerikanki Maddie Schueller (21) je prije dvije godine dijagnostikovana anomalija maternice koja pogađa jednu od 3000 žena.

teaserbreit2

Ova djevojka, naime osim dvije vagine ima i dva cerviksa i dvije maternice.

Sa 12 godina sam dobila prvu menstruaciju. Stavljala bih tampone, ali bih i dalje krvarila. Nakon nekoliko godina, stalno sam zbog cista na jajnicima, završavala po bolnicama. Na ultrazvuku su me tada pitali “Znate li da imate dvije maternice?” Naravno da nisam znala – govori Maddie.

djeovjka

Ova anomalija maternice često dolazi do simptoma te je i zato trebalo toliko vremena da Maddie dobije dijagnozu.

Bila sam šokirana, ali s druge stranije mi je bilo interesantno što nikada nisam čula za ovo stanje, kao da sam posebna. Najveća briga mi je bila hoću li imati djecu. Osim dvije vagine imam i sindrom policističnih jajnika, što može dovesti do pobačaja i neplodnosti – rekla je.

Srećom doktori su joj objasnili da može zatrudniti i to u obje maternice, no da je vjerovatnije da će u jednoj dobiti blizance.

MADDIE-8

Maddie se dotaknula i seksualnog života. Kad je saznala za ovo stanje bila je u ozbiljnoj vezi, a ona i dečko odlučili su pričekati do braka.

Moj muž, tadašnji momak, mislio je da je to poprilično zanimljivo. Ni on nikada nije čuo za ovo stanje. Puno je istraživao o tome jer mu je bilo bitno da sam zdrava. Bio mi je velika podrška i drago mi je što smo čekali, jer nije bilo lako. Seks je bio bolan.

MADDIE-7

– Lijeva vagina je mnogo manja, pa smo uvijek pokušavali sa desnom. Boljelo me i osjećala sam peckanje zbog trljanja o pregradu između vagina – govori ona iskreno. Dodaje da ju je upravo bolan seks potakao da ide na operaciju.

Izvor: viralnodanas.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti