DJ Borg predstavnik BiH na Ibizi

Povodom Internacionalnog takmičenja Burn Residency pet bosanskohercegovačkih DJ-eva učestvovalo je u finalnom Mix-off događaju u Domu mladih u Sarajevu, gdje je BiH po drugi put dobila svog predstavnika za prestižno takmičenje DJ-eva na Ibizi uz mogućnost osvajanja nagrade od 100.000 eura.

Od ukupno 98 prijavljenih DJ-eva, u finale takmičenja ušli su Zlijay Aka Mixmaster iz Sarajeva, Siniša Lukić iz Brčkog, Joma Maja iz Banje Luke, No Goverment iz Mostara i Borg iz Tuzle.

“Osim muzičkog talenta, finalisti su morali posjedovati znanje iz engleskog jezika, zbog daljeg takmičenja na Ibizi, gdje će pobjednik imati priliku raditi s velikanima elektronske scene Carl Coxom i Peter Tongom”, kazao je Mirza Pirić, PR takmičenja Burn Residency za BiH.

Njihove polusatne nastupe na sceni Doma mladih ocjenjivao je četveročlani žiri, u čijem sastavu su bili Suzana Gostimirović, agent i menadžer DJ-eva i producenata iz Beograda, Samir Čolić, muzički urednik BH radija, DJ Soul i prošlogodišnji pobjednik takmičenja DJ El Karinho.

Oni su ocjenjivali tehniku sviranja, izbor muzičke podloge i originalnost.

Nakon nezaboravne zabave i Mix off challengea žiri je odlučio da DJ Borg (Elvis Džombić) bude ovogodišnji predstavnik BIH na Ibizi.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti