Čovjek je spasio nasukanu hobotnicu, zauzvrat je dobio neočekivanu zahvalu koju nikada neće zaboraviti

Okean je pun svakojakih bića i zanimljivih susreta, a ništa ne oslikava tu misteriju kao nedavno iskustvo koje je jedan muškarac imao s nasukanom hobotnicom!

Umjesto da ostavi hobotnicu da se uguši u pijesku, ovaj ju je dragi čovjek pokupio, odnio do okeana i vratio u vodu. No ono što se dogodilo nakon toga postalo je viralno na internetu …

Sve je počelo kada se ovo osmokrako biće našlo u plitkoj vodi na plaži, vjerovatno ju je tu talas ostavio nakon plime. Hobotnica je zapela u pijesku dok je nije primjetio ovaj čovjek i odlučio joj pomoći.

Primijetio je da se hobotnica pokušava održati na životu, uzeo je plastičnu čašu, napunio je vodom, pokupio hobotnicu. Tada je otišao do dubljeg dijela okeana i polako ju ispustio.

Muškarac je strpljivo stajao i gledao hobotnicu kako se vraća u prirodni okoliš, zahvalna za spas. U nekoliko sekundi hobotnica je počela disati i vijugati.

No onda je učinila nešto nevjerovatno.

Malo je stvorenje raširilo svoja ticala i odjurilo natrag u plitku vodu, do čizme muškarca. Tada je stavilo dva pipka na njegovu čizmu, kao da govori “Hvala što si mi spasio život.”

Hobotnica je tamo stajala nekoliko sekundi i držala pipke na njegovoj nozi, a zatim se odgurnula preko pijeska. Umjesto da ode u dubok okean, skoro je sat stajala u plitkoj vodi.

Pogledajte kako je ovo nevjerovatno biće spašeno i kako izražava zahvalnost čovjeku. Stvarno prekrasno!

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti