Carinik je turskim supružnicima poželio sretan put kroz Srbiju. Ali, kada je žena bacila krpu pored mjenjača, odmah je pozvao pojačanje!

Nakon uobičajenog pitanja da li imaju nešto da prijave, vozač je carinicima rekao da pored ličnih stvari kod sebe ima 2.000 eura

novci

Carinici su 19. jula 2017. godine, tokom dvije kontrole na graničnom prijelazu Gradina, zaplijenili 75.000 eura koje su turski državljani pokušali da iznesu iz Srbije bez prijavljivanja.

Devize u iznosu od 57.000 eura pronađene su u kasnim večernjim satima u automobilu “Mercedes-Benz” francuskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

novci2

Nakon uobičajenog pitanja da li imaju nešto da prijave, vozač je carinicima rekao da pored ličnih stvari kod sebe ima 2.000 eura, dok je suvozač prijavio iznos od 3.000 eura, nakon čega je izvršena kontrola vozila i prtljaga.

Tada je u platnenom neseseru smještenom u ukrasnu rođendansku kesu ispod vozačevog sjedišta pronađeno 45.000 eura umotanih u papir i obljepljenih selotejpom.

Daljom pretragom, carinici su pronašli i osam smotuljaka po 1.000 eura, koje su pomenuti putnici pokušali da sakriju smjestivši ih u punjenje dječijeg jastuka sa motivima crtanih junaka Minionsa.

novci1

Samo tri sata ranije, na istom graničnom prijelazu pronađeno je još 58.000 eura koje je, putujući džipom “BMW X5” iz Njemačke u Tursku, u pratnji muške osobe, iz Srbije pokušala da iznese 43-godišnja turska državljanka.

Iako su putnici prijavili da kod sebe imaju između šest i sedam hiljada eura, carinici su tokom provjere ličnog prtljaga primijetili pokušaj pomenute turske državljanke da sakrije devize.

Naime, putnica je u jednom trenutku izvadila koverat skriven ispod majice, zamotala ga u kuhinjsku krpu i bacila pored mjenjača.

Kako nisu imali potvrdu o unosu deviza u Srbiju, putnicima je u oba slučaja vraćen dozvoljen iznos od po 10.000 eura, dok je ostatak od ukupno 75.000 eura privremeno oduzet do presuda koje će, budući da je riječ o stranim državljanima, biti donijete po hitnom postupku.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti