BROS: Sjećate se njih? Pogledajte ih sada (FOTO)

Bros je bio britanski bend aktivan krajem 80-ih i početkom 90-ih, a čini li su ga braća blizanci Matt i Luke Goss te još jedan član Craig Logan.

Ime benda je nastalo kao skraćenica engleske riječi “brothers” (braća). Formirani su 1986. godine, a imali su istog menadžera kao i Pet Shop Boys.

bros2

Njihov prvi singl “I Owe You Nothing” je objavljen 1987 i dosegao je 80 mjesto liste britanskih singlova te godine. Drugi singl “When Will I Be Famous?” je označio njihov proboj do vrha muzičkih listi pa su u Velikoj Britaniji stigli do broja 2, a u Irskoj je pjesma bila na 1. mjestu muzičke liste. Pjesma je takođe bila popularna i u Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj i Australiji.

bros5

Matt i Luke Goss

Uslijedio je još jedan hit singl “Drop the Boy”, a onda i debi album “Push”. Do dan danas su najmlađa grupa koja je ikada svirala na legendarnom stadionu Wembley. Imali su i veliku svjetsku turneju, a treći član, Craig Logan 1989. godine napušta bend zbog bolesti ali i činjenice da se nije mogao nositi sa pritiskom šou biznisa. Konačno, bend je prestao sa radom 1992. godine.

bros6

Matt Goss je tokom 90-ih započeo solo karijeru te je imao jedan hit singl “If You Were Here Tonight”, a onda je počeo da se bavi i glumom. Do sada je izdao pet solo albuma, a nastupa u šou programu jednog luksuznog hotela u Las Vegasu. Luke Goss je odselio za Ameriku i takođe postao glumac; viđali smo ga u blockbuster hitovima kao Blade II i Hellboy II. Craig Logan je postao poznat kao tekstopisac a ušao je i u biznis muzičkog menadžmenta.

bros7

Tokom 2008. godine je bilo govora o tome kako bi se bend ponovo mogao okupiti, ali su to braća Goss ipak naknadno demantovala.

bros8

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti