Brojne pojave koje se ne mogu protumačiti: Raste broj nepoznatih predmeta na nebu

Američki Kongres je prvi put u posljednjih 50 godina održao javno saslušanje na temu ‘neidentifikovanih pojava u vazduhu’.

Raste broj nepoznatih predmeta na nebu u posljednjih 20 godina, istakao je zvaničnik Pentagona pred američkim zastupnicima, ali (naravno) nije potvrdio postojanje života izvan Zemlje.

Američki Kongres je prvi put u posljednjih više od 50 godina održao javno saslušanje na temu “neidentifikovanih pojava u vazduhu”.

“Od početka 2000-ih primjećujemo sve veći broj neidentifikovianih predmeta”, rekao je Scott Bray, zamjenik direktora obavještajne službe za američku ratnu mornaricu.

Brojne pojave koje se ne mogu protumačiti

Zvaničnik je taj porast pripisao “znatnim naporima” koje američka vojska ulaže kako bi “demistifikovala sam čin izvještavanja o zapažanjima” i tehnološkom napretku.

Ipak je napomenuo da nije otkrio ništa “što bi upućivalo da su ti fenomeni nastali izvan Zemlje”. Ipak, nije ni isključio takvu mogućnost.

U junu 2021. američka obavještajna služba navela je u dugo očekivanom izvještaju da nema dokaza o postojanju vanzemaljaca, priznavši ipak da se deseci pojava koje su zapazili vojni piloti ne mogu protumačiti.

‘Mogu biti prijetnja za nacionalnu sigurnost’

Neke se mogu protumačiti prisutnošću bespilotnih letjelica ili ptica koje zbunjuju radarske sisteme američke vojske. Druge se mogu pripisati ispitivanju vojne opreme i tehnologije koje provode druge sile poput Kine i Rusije, prenosi francuska agencija.

Američka vojska i obavještajna služba žele prvenstveno utvrditi mogu li se ti “neidentifikovani fenomeni u vazduhu” povezati s prijetnjom Sjedinjenim Američkim Državama.

“Neidentifikovani fenomeni u vazduhu mogu biti prijetnja za nacionalnu sigurnost”, upozorava demokrat Andre Carson, predsjednik parlamentarnog odbora koji je organizovao saslušanje. “I moramo im kao takvima i pristupati”, zaključuje.

Izvor: balkans.aljazeera.net/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti