Biciklo koji je nemoguće ukrasti

Krađa bicikala i dalje je vrlo česta pojava, a čak i najbolji lanci i brave ponekad baš znaju iznevjeriti. Svjestan je toga i trio čileanskih inženjera koji je potencijalnim lopovima odlučio zakomplikovati “posao”.

bic4

Njihov projekt pod nazivom Yerka je, kako tvrde, prvo biciklo na svijetu koje je nemoguće ukrasti. Na prvi pogled, biciklo izgleda sasvim obično, ali njegova posebnost je u tome što se donja cijev viljuške može rastaviti na dva dijela kroz koje se potom može provući cijev sa sjedištem i na taj način privezati biciklo za neki čvrsti objekat.

bic3

Za cijeli taj proces potrebno je svega 10 sekundi, a od trenutka kada sjedište bicikla pretvorite u bravu, jedini način da se biciklo ukrade je rezanje cijevi na pola što je pritom odmah i uništava i bicikl čini beskorisnim.

bic2

Start-up projekt Yerka djelo je 22-godišnjeg Cristobala Cabella, 23-godišnjeg Andresa Roija Eggersa i 24-godišnjeg Juana Josea Monsalvea. Prvih 100 bicikala prodali su za 400 dolara, a cijena bi u budućnosti trebala biti oko 600 dolara.

Izvor: adrenalin.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti