Beskućnik je molio za malo para, a jedan od gostiju mu je dao svoju BANKOVNU KARTICU I PIN! Nakon nekoliko minuta …

Vremena su postala takva, da je sve manje onih koji sa pravom empatijom, razumijevanjem, poštovanjem i saosjećanjem gledaju na druge ljude, a posebno na one koji su imali manje sreće u životu pa su sticajem okolnosti ostali bez svega, bez kuće i bez porodice.

newc

Zato nas uvijek obraduju priče poput ove koju dijelimo sa vama, a koje na neki način vraćaju vjeru u ljude i nadu da ljudska dobrota još uvijek nije izumrla.

Tako se zaista rijetko viđena scena desila na ulicama engleskog grada Newcastlea, a snimka ovoga događaja je vrlo brzo osvanula i na društvenim mrežama.

Na snimci možete da vidite beskućnika koji vraća bankovnu karticu čovjeku koji sjedi na terasi jednoga kafića a koju mu je dao, zajedno sa PIN brojem kako bi sebi uzeo 20 funti ili oko 30 eura.

Ovu neobičnu scenu je snimio Jack Fada koji ima 27 godina i koji je radio na gradilištu jedne zgrade koja se nalazila u blizini toga kafića gdje se sve desilo. Snimak je za manje od dva dana pogledalo skoro 200 hiljada ljudi, a svi su više nego iznenađeni, a mnogi i frapirani velikodušnošću gosta kafića, ali i poštenjem beskućnika prije svega, tako da je i sam autor ovoga snimka ispod svoje objave napisao objašnjenje cijele scene.

Pa je tako napisao kako je beskućnik prišao kafiću kako bi pokušao da od nekoga dobije nešto novca, da bi u jednome trenutku jedan muškarac izvadio svoju  bankovnu karticu i dao je beskućniku, a još mu je i rekao svoj PIN broj te da sam ode do bankomata i da podigne 20 funti.

Beskućnik je otišao, ali se ubrzo i vratio sa karticom, ali i papirom koji je uzeo na bankomatu i koji je pokazao koliko je tačno novca uzeo.

Jack je još samo na kraju napisao da ga više niko ne može razuvjeriti u mišljenju da je Newcastle najbolje mjesto sa najboljim ljudima na svijetu.

Izvor: viralnodanas.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti