Bebu su nazvali smrdljivom i prljavom a ova policajka ju je bez imalo dvoumljenja PODOJILA: Medicinsko osoblje zanemarilo dijete, a ovoj ženi se klanja cijeli svijet (FOTO)

Empatija i saosjećajnost su nešto što se polako gubi sa ove planete. Ljudi su sve više sebični, okrenuti sebi i sve manje pomažu jedni drugima. Međutim, da ipak nije sve tako crno potvrđuje i priča ove policajke.

celeste1

Policajka koja je podojila “smrdljivu i prljavu” bebu koju je zanemarilo zauzeto bolničko osoblje, pohvaljena je za čin dobrote i ljubaznosti.

Celeste Ayala iz Argentine bila je na dužnosti kada je u dječiju bolnicu gdje se zatekla dovedena neuhranjena beba.

Kako je čula bebin očajnički plač i primjetila da je bolničko osoblje prezauzeto, Celeste je pitala da li ona može da je uzme i nahrani. Čim je počela da ga doji, dječak se smirio.

– Primijetila sam da je gladan, stavljao je ruku u svoja usta, pa sam pitala osoblje da li mogu da ga podojim. Bio je to tužan momenat, slamalo mi je dušu da ga takvog gledam. Društvo bi trebalo da je osjetljivo na ugroženu decu – izjavila je policajka za lokalne novine.

Prema pisanju medija, dječak je šesto dijete u svojoj porodici, a njegova (samohrana) majka se bori da izađe na kraj sa svim problemima kojima je izložena.

celeste2

Kolega policajke Marcos Heredia kaže da je osoblje u bolnici bebu nazvalo “smrdljivom i prljavom”, ali Celeste Ayalu to nije zanimalo. Fotografisao je momenat kako koleginica doji bebu i podijelio ga je na društvenim mrežama.

“Želim da sa ljudima podijelim ovaj trenutak ljubavi koji si ti danas učinila za ovu bebicu koju nisi znala. Nisi oklijevala da za nju učiniš oni što bi učinila majka. Nije te zanimalo da li je prljav i da li smrdi, po čemu ju je osoblje u bolnici i nazivalo. Svaka čast, drugar.”

celeste3

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti