BEBA KAKVA SE RAĐA JEDNOM U 625 MILIONA! Ljekari nisu vjerovali kad su trudnicu uveli u salu!

U Sibiru je rođena beba kakva se rađa u jednom od 625 miliona slučajeva. Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala u materici, već izvan nje. Bebu su nazvali Veronika. Ime koje znači “ona koja nosi pobjedu”, što je u potpunosti zaslužila.

baby9

Majka (31) koja je željela da ostane anonimna, žena koja je kao izbjeglica iz Ukrajine, pokrajine Donbas, završila u Sibiru, cijelu trudnoću nije otišla na pregled. Ipak, njena beba, jedna od 625 miliona beba, uspjela je da preživi abdominalnu trudnoću, u svom vodenjaku, van maternice. Do sada je, uz malenu Veroniku, zabilježeno samo 12 takvih slučajeva na svijetu.

Majka i otac malene Veronike odlučili su da se ona ne porodi u bolnici. Kako je trudnoća bila u redu, čekali su porod kod kuće. U početku je sve teklo kako treba. Osjećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se na porod, a onda su kontrakcije naglo prestale. Tad su odlučili da požure u bolnicu gdje ju je operisao tim od deset ljekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična. Ipak, njih dvije su pobijedile.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti