‘Alo ‘Alo: Šta radi i kako danas izgleda zavodnik Rene (FOTO)

Gorden Kaye (7. april 1941.) je britanski glumac rođen u Huddersfieldu. Definitivno je najpoznatiji po seriji ‘Alo ‘Alo u kojoj je glumio vlasnika gostionice Renéa Artoisa. Radio je na televiziji, radiju, filmu i u pozorištu. Kaye je autor biografije Rene & Ja: Neka vrsta autobiografije (Rene & Me: A Sort of Autobiography) u kojoj opisuje svoja iskustva sramežljivog, homoseksualnog, predebelog mladića.

Godine 1990. je doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio ozbiljne povrede glave. Iako se ni danas ne sjeća detalja nesreće, još uvijek ima ožiljak od komadića drveta koji su mu se tom prilikom zabili u glavu. Nedugo prije nesreće tabloidi su izdali priču o njegovoj navodnoj homoseksualnosti. Kaye je to veselo priznao zbog fotografija koje su služile kao dokaz “priči”. Jedan drugi izvor kaže kako je bio u vezi (i na ekranu i van njega) sa svojom kolegicom Vicki Michelle.

alo-gorden

Obzirom na ulogu Renea koja ga je profesionalno a i privatno obilježila za cijeli život, Kaye je u nekoliko navrata pokušavao da svoj lik iz serije oživi na pozorišnim daskama ali bez velikog uspjeha. Posljednji put je to pokušao prije par godina izvodeći skečeve iz ‘Alo ‘Alo u jednom lokalnom teatru. Danas ima 74 godine i više se ne bavi glumom.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti